Odresci sa šampinjonima

Sastojci:
- 1 glavica luka,
- 25dag šampinjona
- 4 svinjska odreska cca 25 dag
- 4 dag brašna
- 5 dag maslaca ili 5 žlica ulja
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- mljevena slatka crvena paprika
- papar i sol
Priprema:
Oljuštite i nasjeckajte luk. Šampinjone obrišite pa narezite na pljoskice. Pritom odstranite loša mjesta. Odreske pospite solju, paprom i mljevenom paprikom. Utapkajte u brašno. Nemojte otresti visak brašna. Odreske pržite po 10-12 min. ( ovisno o debljini ) sa svake strane na srednjoj temperaturi. U masnoći od prženja miješajući ispržite luk. Umješajte šampinjone pa zajedno ispirjajte. Dodajte vrhnje, posolite i popaprite. Neka nepokriveno onako lagano vrije 2-3 min. na niskoj temperaturi.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): svinjetina / mesno jelo
- Sastojci: crvena paprika / sol / brašno / luk / svinski odresci / šampinjoni / vrhnje za kuhanje / peršin







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...