Odresci sa šampinjonima

recepti_bez_slike
1 glavica luka, 25dag šampinjona 4 svinjska odreska cca 25 dag 4 dag brašna 5 dag maslaca ili 5 žlica ulja 2 dl vrhnja za kuhanje 1 žlica nasjeckanog peršina mljevena slatka crvena paprika papar i sol Priprema: Oljuštite i nasjeckajte luk. Šampinjone obrišite pa narezite na pljoskice. Pritom odstranite loša mjesta. Odreske pospite solju, paprom i mljevenom paprikom. Utapkajte u brašno. Nemojte otresti visak brašna. Odreske pržite po 10-12 min. ( ovisno o debljini ) sa svake strane na srednjoj temperaturi. U masnoći od prženja miješajući ispržite luk. Umješajte šampinjone pa zajedno ispirjajte. Dodajte vrhnje, posolite i popaprite. Neka nepokriveno onako lagano vrije 2-3 min. na niskoj temperaturi. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+328)

Sastojci:

  • 1 glavica luka,
  • 25dag šampinjona
  • 4 svinjska odreska cca 25 dag
  • 4 dag brašna
  • 5 dag maslaca ili 5 žlica ulja
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • mljevena slatka crvena paprika
  • papar i sol

Priprema:

Oljuštite i nasjeckajte luk. Šampinjone obrišite pa narezite na pljoskice. Pritom odstranite loša mjesta. Odreske pospite solju, paprom i mljevenom paprikom. Utapkajte u brašno. Nemojte otresti visak brašna. Odreske pržite po 10-12 min. ( ovisno o debljini ) sa svake strane na srednjoj temperaturi. U masnoći od prženja miješajući ispržite luk. Umješajte šampinjone pa zajedno ispirjajte. Dodajte vrhnje, posolite i popaprite. Neka nepokriveno onako lagano vrije 2-3 min. na niskoj temperaturi.

Prosjek: 4 (+328)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Umak od gljiva - PROČITAJTE Rezanci sa šampinjonima - PROČITAJTE Rezanci s vrhnjem na pastirski način - PROČITAJTE Mesna štruca i punjeni šampinjoni - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE