Njeno veličanstvo Pizza

recepti_bez_slike
1 kg mekog brašna 1/2 žličice soli 3 dl prokuhane vode pac ili marinada za kore 3 dl maslinovog ulja 1 grančica ružmarina može i suhi 3 češnja češnjaka (bijeli luk) bosiljak Priprema Brašno prosijati sa soli, pa ga staviti da se ugrije na par minuta u pećnici. Zamijesiti čvrsto tijesto sa prokuhanom mlakom vodom, podijeliti na četiri jufke, pa svaku jufku premazati sa procjeđenim pacom i ponovo premijesiti. Taj postupak ponoviti tri ili četiri puta da se ulje potroši. Poslije svakog premazivanja jufke ostaviti da odstoje po 15 minuta. Dalji postupak je isti kao i za svaku pizzu - razvući što tanje - napraviti rub i peći u jako zagrijanoj pećnici najviše 7-10 minuta. Za ovakav način rada bitno je: 1 jufke čvrsto zamjesiti 2 pac napraviti ranije da povuče aromu i ulje procjediti 3 peći na 350 ili najjače što može    Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+823)
Napisano je bezbroj recepata i priča na ovu temu ali evo ja ću dati recept koji sam dobila od svog prijatelja Serdja sa Sicilije, a on ga je naslijedio od svog pra-pra rođaka koji je radio na dvoru kralja italije....

Sastojci za četiri pizze:

  • 1 kg mekog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 3 dl prokuhane vode
  • pac ili marinada za kore
  • 3 dl maslinovog ulja
  • 1 grančica ružmarina može i suhi
  • 3 češnja češnjaka (bijeli luk)
  • bosiljak

Priprema

Brašno prosijati sa soli, pa ga staviti da se ugrije na par minuta u pećnici. Zamijesiti čvrsto tijesto sa prokuhanom mlakom vodom, podijeliti na četiri jufke, pa svaku jufku premazati sa procjeđenim pacom i ponovo premijesiti. Taj postupak ponoviti tri ili četiri puta da se ulje potroši.

Poslije svakog premazivanja jufke ostaviti da odstoje po 15 minuta.

Dalji postupak je isti kao i za svaku pizzu - razvući što tanje - napraviti rub i peći u jako zagrijanoj pećnici najviše 7-10 minuta.

Za ovakav način rada bitno je:
1 jufke čvrsto zamjesiti
2 pac napraviti ranije da povuče aromu i ulje procjediti
3 peći na 350 ili najjače što može 
 

Prosjek: 5 (+823)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika nena970's

Dobar recept! Koju pizzu najviše volite? Meni najbolja slavonska, stavim na nju svega Boga!!Šunku, kulen, feferonpapar, itd. a na sredinu nekad izlijem jaje!

2
Slika korisnika Lea N's

Baš se slažem sa ovim da ima tisuću recepata za pizzu, al ovaj je poseban... baš drugačiji okus. No, na na veličanstvo pizzu sam stavila malo kulena i pršuta pa je bila još više veličanstvena...Malo još ( tko voli) dodajte takvih sastojaka, i nikad više nećete poželjeti u pizzeriu !!

ovo su moji recepti, lea