Nerežiške hrostule

Sastojci
- 5 domaćih jaja
- 10 žlica jušni margarina ili maslaca
- 2 van.šećera
- 1 pr.za pecivo
- 1žl.kristal šećera
- malo kruškovca
- malo ruma
- između prstiju soli
- brašno pola oštro pola glatko(ide blizu jednog kg na 5jaja)
Postupak pripreme
Pjenasto umutiti jaja s soli,šećerom i van.šećerom. Ja to mikserom prvo onim za šlag pa onda s onim za gusta tijesta,nakraju rukama doradim(ISPADNU SUPER). Kad smo jaja dobro izmiksali dodamo rum,kruškovac,pr.za pecivo te postepeno oštro i glatko brašno. Kad ne možemo miksat onda stavimo druge nastavke za tijesto i kad od njh počne odvajat tijesto istresemo ga na stol i9 doradimo. Tijesto ne smije biti puno tvrdo. Stavimo tijesto u najlonsku vrećicu i pustimo malo da miruje. Uzmemo malu lopticu (a ostalo tijesto stalno držimo u vrećici da se ne suši)i razvućemo je tanko,tanko (Ja razvučem na mašinu od tjestenine). Režemo trake približno 2-3cm široke.U plićoj i manjoj teći ugrijemo ulje jedno 4prsta od dna. Pravimo fjoke,ružice il već po želji.
MOTANJE HRUSTULA U RUŽICE: tribaju vam 2 peruna,preko 4prsta namotamo traku i na unutarnji kraj uvučemo perun i tako stavimo u vrelo ulje.Drugim perunom razmotajemo do kraja a zatim brzo, brzo ponovo smotamo(motamo u krug)i izvučemo iz ulja.Slažemo na lim koji smo prekrili papirnatim ubrusom.OHlađene hrustule pospemo šećerom u prahu.
Napomene Ako vam dosadi peć hrustule a tijesta NERAZVALJANOG VAM JE OSTALO MOŽETE GA ZALEDIT ILI STAVIT U FRIŽIDER OVISI O VAMA KAD ĆE TE TO PEĆI.TIJESTO NE GUBI NIKAKVO SVOJSTVO NI IZ LEDA NI IZ FRIŽIDERA DAPAČE BUDE JOŠ BOLJE.Kad hrustule složite na pijat pospete i stavite u celofan za dekoraciju stavite par svježih listova limuna ili naranče-uz šta izgledaju lijepo hrustule povuku lijepi miris limuna ili naranče. ŽELIM VAM PUNO SREĆE U ISPROBAVANJU OVOG RECEPTA....
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 5
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: brašno / glatko brašno / jaja / kruškovac / margarin / naranče / prašak za pecivo / rum / šećer / šlag / sol / ulje






Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...