Nerežiške hrostule

Sastojci
- 5 domaćih jaja
- 10 žlica jušni margarina ili maslaca
- 2 van.šećera
- 1 pr.za pecivo
- 1žl.kristal šećera
- malo kruškovca
- malo ruma
- između prstiju soli
- brašno pola oštro pola glatko(ide blizu jednog kg na 5jaja)
Postupak pripreme
Pjenasto umutiti jaja s soli,šećerom i van.šećerom. Ja to mikserom prvo onim za šlag pa onda s onim za gusta tijesta,nakraju rukama doradim(ISPADNU SUPER). Kad smo jaja dobro izmiksali dodamo rum,kruškovac,pr.za pecivo te postepeno oštro i glatko brašno. Kad ne možemo miksat onda stavimo druge nastavke za tijesto i kad od njh počne odvajat tijesto istresemo ga na stol i9 doradimo. Tijesto ne smije biti puno tvrdo. Stavimo tijesto u najlonsku vrećicu i pustimo malo da miruje. Uzmemo malu lopticu (a ostalo tijesto stalno držimo u vrećici da se ne suši)i razvućemo je tanko,tanko (Ja razvučem na mašinu od tjestenine). Režemo trake približno 2-3cm široke.U plićoj i manjoj teći ugrijemo ulje jedno 4prsta od dna. Pravimo fjoke,ružice il već po želji.
MOTANJE HRUSTULA U RUŽICE: tribaju vam 2 peruna,preko 4prsta namotamo traku i na unutarnji kraj uvučemo perun i tako stavimo u vrelo ulje.Drugim perunom razmotajemo do kraja a zatim brzo, brzo ponovo smotamo(motamo u krug)i izvučemo iz ulja.Slažemo na lim koji smo prekrili papirnatim ubrusom.OHlađene hrustule pospemo šećerom u prahu.
Napomene Ako vam dosadi peć hrustule a tijesta NERAZVALJANOG VAM JE OSTALO MOŽETE GA ZALEDIT ILI STAVIT U FRIŽIDER OVISI O VAMA KAD ĆE TE TO PEĆI.TIJESTO NE GUBI NIKAKVO SVOJSTVO NI IZ LEDA NI IZ FRIŽIDERA DAPAČE BUDE JOŠ BOLJE.Kad hrustule složite na pijat pospete i stavite u celofan za dekoraciju stavite par svježih listova limuna ili naranče-uz šta izgledaju lijepo hrustule povuku lijepi miris limuna ili naranče. ŽELIM VAM PUNO SREĆE U ISPROBAVANJU OVOG RECEPTA....
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 5
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: brašno / glatko brašno / jaja / kruškovac / margarin / naranče / prašak za pecivo / rum / šećer / šlag / sol / ulje






Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...