Nerežiške hrostule

Autor: dada   (palac x 4257) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
5 domaćih jaja 10 žlica jušni margarina ili maslaca 2 van.šećera 1 pr.za pecivo 1žl.kristal šećera malo kruškovca malo ruma između prstiju soli brašno pola oštro pola glatko(ide blizu jednog kg na 5jaja) Postupak pripreme Pjenasto umutiti jaja s soli,šećerom i van.šećerom. Ja to mikserom prvo onim za šlag pa onda s onim za gusta tijesta,nakraju rukama doradim(ISPADNU SUPER). Kad smo jaja dobro izmiksali dodamo rum,kruškovac,pr.za pecivo te postepeno oštro i glatko brašno. Kad ne možemo miksat onda stavimo druge nastavke za tijesto i kad od njh počne odvajat tijesto istresemo ga na stol i9 doradimo. Tijesto ne smije biti puno tvrdo. Stavimo tijesto u najlonsku vrećicu i pustimo malo da miruje. Uzmemo malu lopticu (a ostalo tijesto stalno držimo u vrećici da se ne suši)i razvućemo je tanko,tanko (Ja razvučem na mašinu od tjestenine). Režemo trake približno 2-3cm široke.U plićoj i manjoj teći ugrijemo ulje jedno 4prsta od dna. Pravimo fjoke,ružice il već po želji. MOTANJE HRUSTULA U RUŽICE: tribaju vam 2 peruna,preko 4prsta namotamo traku i na unutarnji kraj uvučemo perun i tako stavimo u vrelo ulje.Drugim perunom razmotajemo do kraja a zatim brzo, brzo ponovo smotamo(motamo u krug)i izvučemo iz ulja.Slažemo na lim koji smo prekrili papirnatim ubrusom.OHlađene hrustule pospemo šećerom u prahu. Napomene Ako vam dosadi peć hrustule a tijesta NERAZVALJANOG VAM JE OSTALO MOŽETE GA ZALEDIT ILI STAVIT U FRIŽIDER OVISI O VAMA KAD ĆE TE TO PEĆI.TIJESTO NE GUBI NIKAKVO SVOJSTVO NI IZ LEDA NI IZ FRIŽIDERA DAPAČE BUDE JOŠ BOLJE.Kad hrustule složite na pijat pospete i stavite u celofan za dekoraciju stavite par svježih listova limuna ili naranče-uz šta izgledaju lijepo hrustule povuku lijepi miris limuna ili naranče. ŽELIM VAM PUNO SREĆE U ISPROBAVANJU OVOG RECEPTA.... Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+784)
Ovi mi je recept dala tj.naučila pravit a i motat u ružice moja susida Ica koja je iz Nerežišća na Braču. Ja kao prava bračka nevista naučila sam puno brački recepata koje često i rado pripremam a i učim mlađe da ne bi išlo u zaborav...

Sastojci

  • 5 domaćih jaja
  • 10 žlica jušni margarina ili maslaca
  • 2 van.šećera
  • 1 pr.za pecivo
  • 1žl.kristal šećera
  • malo kruškovca
  • malo ruma
  • između prstiju soli
  • brašno pola oštro pola glatko(ide blizu jednog kg na 5jaja)

Postupak pripreme

Pjenasto umutiti jaja s soli,šećerom i van.šećerom. Ja to mikserom prvo onim za šlag pa onda s onim za gusta tijesta,nakraju rukama doradim(ISPADNU SUPER). Kad smo jaja dobro izmiksali dodamo rum,kruškovac,pr.za pecivo te postepeno oštro i glatko brašno. Kad ne možemo miksat onda stavimo druge nastavke za tijesto i kad od njh počne odvajat tijesto istresemo ga na stol i9 doradimo. Tijesto ne smije biti puno tvrdo. Stavimo tijesto u najlonsku vrećicu i pustimo malo da miruje. Uzmemo malu lopticu (a ostalo tijesto stalno držimo u vrećici da se ne suši)i razvućemo je tanko,tanko (Ja razvučem na mašinu od tjestenine). Režemo trake približno 2-3cm široke.U plićoj i manjoj teći ugrijemo ulje jedno 4prsta od dna. Pravimo fjoke,ružice il već po želji.

MOTANJE HRUSTULA U RUŽICE: tribaju vam 2 peruna,preko 4prsta namotamo traku i na unutarnji kraj uvučemo perun i tako stavimo u vrelo ulje.Drugim perunom razmotajemo do kraja a zatim brzo, brzo ponovo smotamo(motamo u krug)i izvučemo iz ulja.Slažemo na lim koji smo prekrili papirnatim ubrusom.OHlađene hrustule pospemo šećerom u prahu.

Napomene Ako vam dosadi peć hrustule a tijesta NERAZVALJANOG VAM JE OSTALO MOŽETE GA ZALEDIT ILI STAVIT U FRIŽIDER OVISI O VAMA KAD ĆE TE TO PEĆI.TIJESTO NE GUBI NIKAKVO SVOJSTVO NI IZ LEDA NI IZ FRIŽIDERA DAPAČE BUDE JOŠ BOLJE.Kad hrustule složite na pijat pospete i stavite u celofan za dekoraciju stavite par svježih listova limuna ili naranče-uz šta izgledaju lijepo hrustule povuku lijepi miris limuna ili naranče. ŽELIM VAM PUNO SREĆE U ISPROBAVANJU OVOG RECEPTA....

Prosjek: 4 (+784)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)