Hurmašica s kokosovim brašnom

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 103922) |moji recepti

1
1 margarin-250 gr 12 kas(jusni)secera 2 jaja 2 kas(jusne)ulja 100 gr kokosovog brasna brasno po potrebi p.z.p korica od limuna zaljev 1 l vode 1 kg secera postupak prije nego sve zapocnemo redit,stavi se zaljev da prokuha 10 min,jer jedno uvijek mora bit hladno tijesto margarin i od 1 kg secera od zaljeva odvojimo 12 kas u margarin i dobro umutimo.moze mikserom a ja to radim sve rukom.mora bit dobro umutit da se ne osjeti secer pod rukom. dodati jaja pa opet mutiti ,zatim ulje i kokosovo brasno.znaci samo treba malo duze mutiti margarin i secer a ostalo sve ide brzo.brasno dodajemo po potrebi  i pzp.kad tijesto vec bude gotovo,pravimo kuglice pa na rendetu oblikujemohurmasicu.velicina oze bit i manje i vece.       Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Ovako ja pravim,meni je savršena.
Recepti - 4 - slika

sastojci

  • 1 margarin-250 gr
  • 12 kas(jusni)secera
  • 2 jaja
  • 2 kas(jusne)ulja
  • 100 gr kokosovog brasna
  • brasno po potrebi
  • p.z.p
  • korica od limuna

zaljev

  • 1 l vode
  • 1 kg secera

postupak

prije nego sve zapocnemo redit,stavi se zaljev da prokuha 10 min,jer jedno uvijek mora bit hladno

tijesto

margarin i od 1 kg secera od zaljeva odvojimo 12 kas u margarin i dobro umutimo.moze mikserom a ja to radim sve rukom.mora bit dobro umutit da se ne osjeti secer pod rukom.

dodati jaja pa opet mutiti ,zatim ulje i kokosovo brasno.znaci samo treba malo duze mutiti margarin i secer a ostalo sve ide brzo.brasno dodajemo po potrebi  i pzp.kad tijesto vec bude gotovo,pravimo kuglice pa na rendetu oblikujemohurmasicu.velicina oze bit i manje i vece.

 

 

 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: jadranka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)