Čoko Koko Kuglice

Autor: Antika777   (palac x 25354) |moji recepti

3
4 kom jaja 250 grama šećera 100 grama čokolade za kuhanje 200 grama maslaca ili margarina 400 grama mljevenih petit keksa 130 grama kokosovog brašna + za valjanje kuglica ruma po želji Priprema: 1. Jaja i šećer miješajte na pari dok se kristalici šećera ne otope, pa zatim dodajte čokoladu i miješajte tako dugo dok se ne otopi i čokolada.Trebate dobiti smijesu bez grudica. Stavite da se malo ohladi. 2. Pjenasto umiješati margarin ili maslac, dodati rum, a zatim postepeno dodavati zmrvljene petit kekse i kokosovo brašno te miješati dok ne dobijete smijesu od koje možete raditi kuglice. 3. Kad je smijesa dovoljno tvrda da se od nje mogu rolati kuglice napravite kuglice i uvaljajte ih u kokosovo brašno i ostavite da se osuše na zraku. 4. Ja radim kuglice koje su teške tocno 30 grama, pa mi ispadne 41 kuglica + 1 manja koju pojedemo odmah:D Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.1 (+11)
Ovaj kolač je nastao od visaka kreme za oblatne, a s obzirom da mi je bilo žao baciti odlučila sam ubaciti još neke sastojke u kremu i nastale su ove kuglice, zapavo ispale su i više nego dobre, pa su se udomaćile kod nas.
Coko Koko Kuglice

Sastojci:

  • 4 kom jaja
  • 250 grama šećera
  • 100 grama čokolade za kuhanje
  • 200 grama maslaca ili margarina
  • 400 grama mljevenih petit keksa
  • 130 grama kokosovog brašna + za valjanje kuglica
  • ruma po želji

Priprema:

1. Jaja i šećer miješajte na pari dok se kristalici šećera ne otope, pa zatim dodajte čokoladu i miješajte tako dugo dok se ne otopi i čokolada.Trebate dobiti smijesu bez grudica. Stavite da se malo ohladi.

2. Pjenasto umiješati margarin ili maslac, dodati rum, a zatim postepeno dodavati zmrvljene petit kekse i kokosovo brašno te miješati dok ne dobijete smijesu od koje možete raditi kuglice.

3. Kad je smijesa dovoljno tvrda da se od nje mogu rolati kuglice napravite kuglice i uvaljajte ih u kokosovo brašno i ostavite da se osuše na zraku.

4. Ja radim kuglice koje su teške tocno 30 grama, pa mi ispadne 41 kuglica + 1 manja koju pojedemo odmah:D

Prosjek: 4.1 (+11)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Suzica's

kako se naj bolje drze? u hladnjaku?

2
Slika korisnika Gabrijela Rakić's

Isprobala sam čoko koko kuglice, vrlo su jednostavne i izdašne, i ukus je extra!