Nadjeveni teleći popečci

Sastojci:
- 3/4 kg teletine od buta
- sol, papar
- 5 dkg slanine
- 10 dkg riže crvena paprika
- 5 dkg masti
- 2 dkg brašna
- 15 dkg luka
- 15 dkg mrkve
- 1 dl kiselog vrhnja
Priprema:
Teletina se izreže u popečke koji se tuku, sole i papre, zatim se nadjenu kuhanom rižom i na kocke izrezanom slaninom, saviju, zavežu, umoče u brašno i metnu na mast na kojoj se već prije pirjao na kocke rezani luk i mrkvica. Kad je luk žut, doda se malo crvene paprike. Meso se dolijeva vodom i pirja dok ne bude mekano. Sok se pasira, s mesa se odstrane konci, doda vrhnje i pusti da zarije.
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
- Sastojci: kiselo vrhnje







Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...