Meso i pire s porilukom

recepti_bez_slike
Stari kruh (od prethodnog dana) 2 poriluka jedna vezica peršina 500 g miješanog mljevenog mesa 2 jaja sol, papar jedna žličica slatke paprike 2 žličice senfa 600 g krumpira 300 g smrznute brokule 2 žlice maslaca 200 ml mlijeka Priprema: Namočiti kruh na 10 minuta u mlakoj vodi. U međuvremenu, očistiti poriluk, rezati ga po dužini, temeljito oprati i sitno nasjeckati. Operite peršin i sitno isjeckajte. Sa mljevenom junetinom dobro pomiješati jaja, sol, papar, papriku, senf, luk i peršin. Oblikujte u oblik pljeskavica. Oguliti krumpir i nasjeckati ga na male komadiće. U lonac stavite vodu, krumpir, brokulu i malo soli. Poklopite, na srednjoj temperaturi kuhajte oko 15 minuta, dok ne omekša. Maslac zagrijte u tavi. Meso popržiti na srednje jakoj vatri oko 5 minuta sa svake strane. Zagrijte mlijeko. Vodu iz lonca iscijedite, napravite pire od krumpira i brokule. Ulijte mlijeko, sol i papar na pire, i poslužite sa pljeskavicama. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)

Sastojci:

  • Stari kruh (od prethodnog dana)
  • 2 poriluka
  • jedna vezica peršina
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 2 jaja
  • sol, papar
  • jedna žličica slatke paprike
  • 2 žličice senfa
  • 600 g krumpira
  • 300 g smrznute brokule
  • 2 žlice maslaca
  • 200 ml mlijeka

Priprema:

Namočiti kruh na 10 minuta u mlakoj vodi. U međuvremenu, očistiti poriluk, rezati ga po dužini, temeljito oprati i sitno nasjeckati. Operite peršin i sitno isjeckajte.
Sa mljevenom junetinom dobro pomiješati jaja, sol, papar, papriku, senf, luk i peršin. Oblikujte u oblik pljeskavica.
Oguliti krumpir i nasjeckati ga na male komadiće. U lonac stavite vodu, krumpir, brokulu i malo soli. Poklopite, na srednjoj temperaturi kuhajte oko 15 minuta, dok ne omekša.
Maslac zagrijte u tavi. Meso popržiti na srednje jakoj vatri oko 5 minuta sa svake strane.
Zagrijte mlijeko. Vodu iz lonca iscijedite, napravite pire od krumpira i brokule. Ulijte mlijeko, sol i papar na pire, i poslužite sa pljeskavicama.

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)