Martinjski rezanci s vrganjima

Autor: hotck   (palac x 695) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
30 dag brašna (tip 850) 2 jaja 25 dag vrganja 1 glavica luka 2 dl slatkog vrhnja 3 žlice bijelog vina 5 dag naribanog sira trapista 1 grančica peršinovog lista ulje, maslac, papar, sol Priprema: Od brašna, jaja i malo posoljene vode zamijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci i pomoću valjka prenesite na čisti ubrus da se malo prosuši, a zatim ga narežite na rezance širine pola centimetra, Zatim rezance rasprostrite na čisti ubrus da se još malo prosuše, a nakon toga ih skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Ocijeđene rezance istresite u posudu na zagrijano ulje i izmiješajte da se ravnomjerno naulje pa ih držite na toplom. U međuvremenu na maslacu kratko popržite nasjeckani luk, dodajte očišćene, oprane i na listiće narezane vrganje, posolite, popaprite, prelijte vinom i pirjajte da tekućina potpuno ispari. Tada umiješajte nasjeckani peršinov list i slatko vrhnje, ali ne dopustite da zakipi. Ovom smjesom prelijte rezance, pospite naribanim trapistom i na vatri lagano izmiješajte. Jelo uspite u duboku zdjelu i poslužite uz salatu od radiča.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+521)

Sastojci:

  • 30 dag brašna (tip 850)
  • 2 jaja
  • 25 dag vrganja
  • 1 glavica luka
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 3 žlice bijelog vina
  • 5 dag naribanog sira trapista
  • 1 grančica peršinovog lista
  • ulje, maslac, papar, sol

Priprema:

Od brašna, jaja i malo posoljene vode zamijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci i pomoću valjka prenesite na čisti ubrus da se malo prosuši, a zatim ga narežite na rezance širine pola centimetra, Zatim rezance rasprostrite na čisti ubrus da se još malo prosuše, a nakon toga ih skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Ocijeđene rezance istresite u posudu na zagrijano ulje i izmiješajte da se ravnomjerno naulje pa ih držite na toplom. U međuvremenu na maslacu kratko popržite nasjeckani luk, dodajte očišćene, oprane i na listiće narezane vrganje, posolite, popaprite, prelijte vinom i pirjajte da tekućina potpuno ispari. Tada umiješajte nasjeckani peršinov list i slatko vrhnje, ali ne dopustite da zakipi. Ovom smjesom prelijte rezance, pospite naribanim trapistom i na vatri lagano izmiješajte. Jelo uspite u duboku zdjelu i poslužite uz salatu od radiča.

 

Prosjek: 4 (+521)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)