Mak kocke

recepti_bez_slike
7 jaja 25 dkg kristal šećera 15 dkg maslaca 1 šalica mrvica od keksa (najbolje petit beurre) 2 žlice ruma naribana korica od 1/2 naranče Priprema: Odvojiti bjelanje od žutanjaka pa žutanje umutiti sa šećerom pa dodati maslac i sve pjenasto umutiti. Mrvice od keksa preliti rumom i dodati u mak pa sve zajedno dodati u već umućenu smjesu maslaca, šećera i jaja. Na kraju lagano umutiti snijeg od bjelanjaka, najbolje ručno kako bi snijeg od bjelanjaka zadržao čim više zraka (tj. kako bi ostao što većeg volumena).Smjesu uliti u maslacom namašćeni i pobrašnjeni pleh, pa peći na 150°C 30 minuta. Nakon toga provjeriti čačkalicom jesu li mak kocke pečene (zabosti čačkalicu u sredinu kolača pa ako se na čačkalicu ne uhvati tijesto, znači da je pečen) pa ako je potrebno, peći još 5-10 minuta.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+640)
Romantičan spoj maka i naranče u kockama s glazuorm od marelice, savršeni su desert svakom jelu. Mak kocke su kolač koji će uspjeti svakom početniku, a okusom zadovoljiti svakoga.

Sastojci:

  • 7 jaja
  • 25 dkg kristal šećera
  • 15 dkg maslaca
  • 1 šalica mrvica od keksa (najbolje petit beurre)
  • 2 žlice ruma
  • naribana korica od 1/2 naranče

Priprema:

Odvojiti bjelanje od žutanjaka pa žutanje umutiti sa šećerom pa dodati maslac i sve pjenasto umutiti. Mrvice od keksa preliti rumom i dodati u mak pa sve zajedno dodati u već umućenu smjesu maslaca, šećera i jaja. Na kraju lagano umutiti snijeg od bjelanjaka, najbolje ručno kako bi snijeg od bjelanjaka zadržao čim više zraka (tj. kako bi ostao što većeg volumena).Smjesu uliti u maslacom namašćeni i pobrašnjeni pleh, pa peći na 150°C 30 minuta. Nakon toga provjeriti čačkalicom jesu li mak kocke pečene (zabosti čačkalicu u sredinu kolača pa ako se na čačkalicu ne uhvati tijesto, znači da je pečen) pa ako je potrebno, peći još 5-10 minuta.

 

Prosjek: 5 (+640)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika sntomic's

koliko maka? čini mi se da ste zaboravili staviti mak u sastojke :)
dešava se...bez brige...

2
Slika korisnika sosa's

A di je mak?

3
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

Koliko maka? Samlevenog, prethodno skuvanog ili...