Losos s limunom i povrćem

Sastojci:
- svježi losos s glavom ili fileti
- maslinovo ulje
- češnjak
- svježi ružmarin maslac
- limun
- korjenasto povrće
- povrće za prilog
Priprema
Marinirajte losos s maslinovim uljem, češnjakom i ružmarinom. Alu-foliju premažite maslacem, umotajte losos i po njemu poredajte ploškice limuna. Pripremite temeljac od korjenastog povrća, glave i repa lososa. Prokuhajte losos u foliji 10 minuta u temeljcu. Kad se malo ohladi, odmotajte iz folije, prelijte s malo ohlađenog temeljca i poslužite uz povrće pečeno u pećnici.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): losos / maslinovo ulje
- Sastojci: povrće / maslinovo ulje / maslac / losos / limun / češnjak







LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...