Losos s limunom i povrćem

Sastojci:
- svježi losos s glavom ili fileti
- maslinovo ulje
- češnjak
- svježi ružmarin maslac
- limun
- korjenasto povrće
- povrće za prilog
Priprema
Marinirajte losos s maslinovim uljem, češnjakom i ružmarinom. Alu-foliju premažite maslacem, umotajte losos i po njemu poredajte ploškice limuna. Pripremite temeljac od korjenastog povrća, glave i repa lososa. Prokuhajte losos u foliji 10 minuta u temeljcu. Kad se malo ohladi, odmotajte iz folije, prelijte s malo ohlađenog temeljca i poslužite uz povrće pečeno u pećnici.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): losos / maslinovo ulje
- Sastojci: povrće / maslinovo ulje / maslac / losos / limun / češnjak







Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...