Kunić u umaku od vina

Autor: Karlo Roginic   (palac x 388) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
  • 1 kunić
  • 15 dag suhe slanine 4 žlice masti
  • 2 češnja češnjaka
  • lovorova lista
  • dl bijelog vina brašno
  • malo papra 2 dag soli

Kuniću odrežite glavu i vrat (ovi dijelovi se ne upotrebljavaju), te ga izrežite na 6 komada. Nabodite ga suhom slaninom, posolite, uvaljajte u brašno i naglo ispecite na vrućoj masti da porumeni. Potom dodajte češnjak, lovorov list, podlijte bijelim vinom i pirjajte dok meso ne omekša. Ako je sok previše ukuhao, možete dodati malo juhe. Gotovog kunića ukrasite kriškama limuna ili naranče i obilno posipajte sjeckanim peršinom. Kao prilog poslužite rezance ili valjuške od krumpira.

Prosjek: 5 (+557)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika sabina's

Jao, kako je ovo fino!! svima se svidjelo! Možete jelo prije posluživanja posuti i sa malo svježe naribanih tartufa ako hoćete!