Kunić na dalmatinski način

recepti_bez_slike

Sastojci: za 4 osobe

  • 1 kunić
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 10 dag pancete
  • 1 dl ulja
  • malo kadulje
  • 2 lista lovora
  • grančica ružmarina
  • 1 mrkva
  • 2 dl bijelog vina
  • 2 limuna
  • peršin sol i papar

Očiščenog kunića ostaviti preko noći u marinadi kako bi omekšao. 

 
Nakon vađenja iz marinade, kunića dobro oprati, nabosti ga narezanim režnjevima češnjaka i obložiti ga ploškama pancete. Posoliti ga, položiti u posudu za pečenje i preliti uljem. Dodati lovor, ružmarin, kadulju, papar u zrnu, luk i mrkvu. 
 
Sve zajedno peći u pećnici jedan sat na 180 C. Dok se kunić peče, treba prpremiti umak od malo ulja, sjeckanog peršina i soka od dva limuna. Napola pečenog kunića razrezati na četiri dijela i preliti umakom. Ispeći ga do kraja povremeno podlijevajući vinom.
Prosjek: 4.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)