Hvarska šalša
Evo nešto za ove vrućine,pa i oni koji ne idu na ljetovanje mogu malo maštati.Recept je iz jednog časopisa s tjesteninom.Nakon što sam ga prvi put radila,odmah sam ga usvojila.Napisat ću original iako radim odoka,a dodala sam još i malo bosiljka.
Sastojci:
- 1,5 dl maslinovog ulja
- 25 dag luka
- 1 žlica usitnjenog češnjaka
- 1 kg oguljenih rajčica
- 3 dl bijelog hvarskog (može i neko drugo,ali je uvijek bitno da bude kvalitetnije) vina
- sol
- papar
- 1 grančica ružmarina
- 2 lovorova lista
- 1 žlica šećera
- 1 svežnjić peršinovog lišća
Priprema:
Prodinstati nasjeckani luk,potom dodati rajčicu i češnjak. Kuhati oko pola sata. Dodati vino,ružmarin,lovor i šećer. Kuhati dugo dok se umak zgusne. Posoliti,popapriti i dodati nasjeckani peršin.







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Mora da je jako dobro samo sto ja nisam ljubitelj jela sa vinom
#o
Mora da je jako dobro samo sto ja nisam ljubitelj jela sa vinom
#o
E ovo ja moram napravit dragome uskoro ! Stvarno je turbo jednostavno !
super je ova šalša, a hvarski otkos još bolji!