Kuhana kokoš s hrenom
Sastojci:
- 1 kokoš od 2 kg
- 1 vezica povrća za juhu
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 3 žlice naribanog hrena
- 3 grančice peršinovog lista
- 3 dl kiselog vrhnja
- 2 žlice brašna
- vegeta
- 60 dag krumpira
Priprema:
Kokoš dobro operite i cijelu stavite u dosta posoljene vode i na srednjoj vatri kuhajte dok voda ne zakipi. Tada dodajte očišćeno povrće za juhu, češnjak i prepečenu glavicu luka. Nastavite s kuhanjem da meso posve omekša. Tada posebno pomiješajte polovicu kiselog vrhnja, brašno, vegetu i 3 dl juhe u kojoj se kokoš kuhala, stavite na laganu vatru i prokuhajte. Zatim maknite s vatre, dodajte naribani hren i nasjeckani peršinov list i izmiješajte u jednoličnu smjesu. Oguljeni i narezani krumpir skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i pospite nasjeckanim peršinovim listom. U sredinu plitke zdjele stavite narezano meso, a oko njega složite slani krumpir. Zatim meso prelijte umakom od hrena i pospite naribanom kuhanom mrkvom iz juhe.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): kuhana kokoš
- Sastojci: brašno / češnjak / hren / kiselo vrhnje / kokos / krumpir / luk / peršinov list / povrće za juhu / vegeta