Kuglof

Jako fini kuglof koji radim godinama, pa evo da ga podjelim sa Vama.
Tijesto:
- 80 dag brašna za dizano tijesto
- Kvasac
- 3 jaja
- Prstohvat soli
- 1 žlica šećera
- 4 dl mlijeka
- 1,5 dl ulja
- Naribana kora limuna
- 1 žlica ruma
- 20 dag grožđica
Priprema:
Kvasac razmutiti u malo toplog mlijeka da se digne. Promiješati sve sastojke osim brašna, dodati kvasac te na kraju brašno.
Tijesto treba mijesiti dok se ne pojave mjehurići, a potom ga pustiti da se digne. Potom ga staviti u kalup za kuglof i pustiti da
se još jednom digne. Peče se na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Ohlađeni kolač po želji možete posipati šećerom u prahu.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: jaja / kvasac







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...