Kruškovac

Autor: raull   (palac x 5949) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
2l domaće lozovače 1 l vode 1,20 kg šećera 2 bočice arome kruškovca 2 žličice istrugane kore limuna i naranče 2 vanilin šećera ili štap vanilije 2 žličice cimeta Postupak pripreme Šećer lagano karmelizirati pa dodati vodu. Usuti vanilin šećer ili štap vanilije, cimet ,koru limuna i naranče. Sve skupa dobro prokuhati i dignuti sa vatre. Kad se ohladi uliti rakiju i ekstrat kruškovca.Ostaviti 1 dan pa procijediti i uliti u boce i dobro začepiti. Kruškovac se može odmah piti ali što duže stoji to je bolji.Provala sam odmah i odličan je pa preporučujem onima koji su tražili recept da ga ovako naprave .  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+4)
Kako sam ljubitelj domaćih likera sinoć sam se sjetila kako je moja mama radila razne a među njima i kruškovac pa sam ga i napravila i mogu Vam reči da je odličan.

Sastojci

  • 2l domaće lozovače
  • 1 l vode
  • 1,20 kg šećera
  • 2 bočice arome kruškovca
  • 2 žličice istrugane kore limuna i naranče
  • 2 vanilin šećera ili štap vanilije
  • 2 žličice cimeta

Postupak pripreme

Šećer lagano karmelizirati pa dodati vodu. Usuti vanilin šećer ili štap vanilije, cimet ,koru limuna i naranče. Sve skupa dobro prokuhati i dignuti sa vatre. Kad se ohladi uliti rakiju i ekstrat kruškovca.Ostaviti 1 dan pa procijediti i uliti u boce i dobro začepiti.

Kruškovac se može odmah piti ali što duže stoji to je bolji.Provala sam odmah i odličan je pa preporučujem onima koji su tražili recept da ga ovako naprave . 

Prosjek: 3.3 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Viko torta - PROČITAJTE Marmelada od naranče i mrkve - PROČITAJTE Žele od jagoda i jabuka sa mirisom ruzmarina - PROČITAJTE Malinovac - sirup od malina - PROČITAJTE Kocke sa bananama i pudingom od vanilije - PROČITAJTE