Krumpirovi žganci s kiselim vrhnjem

Autor: andreee   (palac x 1473) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
50 dag krumpira 15 dag brašna 2 dl kiselog vrhnja 2 žlice naribanog sira parmezana ulje, sol Priprema: Krumpir ogulite, operite, narežite na ploške i kuhajte u posoljenoj vodi. Kuhani krumpir skinite s vatre (vodu u kojoj se krumpir kuhao ne treba izliti), vilicom ga zgnječite, posolite, dodajte brašno, pa na laganoj vatri uz miješanje kuhajte oko 10 minuta. Od ove smjese oblikujte veće žličnjake, žlicu svaki put uronite u vruće ulje i slažite ih u redove u plitku zdjelu i prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem pomiješanim s naribanim parmezanom. Poslužite kao topli prilog uz pečena mesa, ribu ili pirjano povrće. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+514)
Uz ovo jelo dovoljna mi je neka laganija juha i ručak je gotovo vrlo brzo.

Sastojci:

  • 50 dag krumpira
  • 15 dag brašna
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 žlice naribanog sira parmezana
  • ulje, sol

Priprema:

Krumpir ogulite, operite, narežite na ploške i kuhajte u posoljenoj vodi. Kuhani krumpir skinite s vatre (vodu u kojoj se krumpir kuhao ne treba izliti), vilicom ga zgnječite, posolite, dodajte brašno, pa na laganoj vatri uz miješanje kuhajte oko 10 minuta. Od ove smjese oblikujte veće žličnjake, žlicu svaki put uronite u vruće ulje i slažite ih u redove u plitku zdjelu i prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem pomiješanim s naribanim parmezanom. Poslužite kao topli prilog uz pečena mesa, ribu ili pirjano povrće.

Prosjek: 4 (+514)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Moslavački krumpir s kiselim vrhnjem - PROČITAJTE Oslić na bijelo - PROČITAJTE Bjelovarski temfani krumpir - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Juha od krumpira s vrhnjem - PROČITAJTE