Krumpirovi žganci s kiselim vrhnjem

recepti_bez_slike
50 dag krumpira 15 dag brašna 2 dl kiselog vrhnja 2 žlice naribanog sira parmezana ulje, sol Priprema: Krumpir ogulite, operite, narežite na ploške i kuhajte u posoljenoj vodi. Kuhani krumpir skinite s vatre (vodu u kojoj se krumpir kuhao ne treba izliti), vilicom ga zgnječite, posolite, dodajte brašno, pa na laganoj vatri uz miješanje kuhajte oko 10 minuta. Od ove smjese oblikujte veće žličnjake, žlicu svaki put uronite u vruće ulje i slažite ih u redove u plitku zdjelu i prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem pomiješanim s naribanim parmezanom. Poslužite kao topli prilog uz pečena mesa, ribu ili pirjano povrće. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Uz ovo jelo dovoljna mi je neka laganija juha i ručak je gotovo vrlo brzo.

Sastojci:

  • 50 dag krumpira
  • 15 dag brašna
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 žlice naribanog sira parmezana
  • ulje, sol

Priprema:

Krumpir ogulite, operite, narežite na ploške i kuhajte u posoljenoj vodi. Kuhani krumpir skinite s vatre (vodu u kojoj se krumpir kuhao ne treba izliti), vilicom ga zgnječite, posolite, dodajte brašno, pa na laganoj vatri uz miješanje kuhajte oko 10 minuta. Od ove smjese oblikujte veće žličnjake, žlicu svaki put uronite u vruće ulje i slažite ih u redove u plitku zdjelu i prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem pomiješanim s naribanim parmezanom. Poslužite kao topli prilog uz pečena mesa, ribu ili pirjano povrće.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)