Krumpir s jajima na bjelovarski način

Svakako probajte kombinaciju jaja, krumpira, slanine...Vjerujte, ovo će jelo biti novo otkriće u vašem jelovniku
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 3 jaja
- 10 dag suhe mesnate slanine
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 glavice luka
- ulje
- sol
postupak pripreme:
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite, stavite u dublju zdjelu i zgnječite. Posebno na ulju popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk pa zajedno malo popržite. Zatim dodajte kiselo vrhnje, pomiješano s razmućenim jajima, sve zajedno kratko propirjajte, prelijte preko zgnječenih vrućih krumpira i lagano izmiješajte. Poslužite skuhanim mesom ili ribom, uz salatu po želji.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): bjelovarsko jelo
- Sastojci: krumpir / kiselo vrhnje / jaja







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...