Krpice sa zeljem na zagorski način

recepti_bez_slike
35 dag brašna 1 jaje 50 dag svježeg kupusa 2 glavice luka 4 žlice krušnih mrvica  ulje, papar, sol postupak pripreme: Od brašna, jaja i malo posoljene vode zamijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci što tanje i pomoću valjka prenesite ga na čisti ubrus da se malo prosuši. Pazite da se tijesto ne presuši jer bi se inače lomilo prilikom rezanja. Zatim ga narežite na krpice veličine 2x2 cm. Nakon toga narezano tijesto - krpice - rasprostrite po ubrusu da se malo prosuše. Skuhajte ih u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Istresite ih na zagrijano ulje i izmiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. U međuvremenu na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte sitno narezani kupus i pržite da potpuno omekša i dobije lijepu svijetlosmeđu boju. Posolite i popaprite, dodajte kuhanim krpicama i na vatri lagano izmiješajte. Istresite u zdjelu i pospite krušnim mrvicama poprženim na ulju. Savjet: Kada ste tjesteninu skuhali, u posudu ulijte čašu hlade vode da se zaustavi kuhanje, zatim je skinite sa štednjaka, istresite u cjediljku i što potpunije ocijedite. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+4)
Da vas zagorska snaha nauči kako se prave krpice sa zeljem na zagorski način...Nije komplicirano, treba vam samo dobra volja, sastojci, daska, ubrusi i spremni ste

sastojci:

  • 35 dag brašna
  • 1 jaje
  • 50 dag svježeg kupusa
  • 2 glavice luka
  • 4 žlice krušnih mrvica 
  • ulje, papar, sol

postupak pripreme:

Od brašna, jaja i malo posoljene vode zamijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci što tanje i pomoću valjka prenesite ga na čisti ubrus da se malo prosuši. Pazite da se tijesto ne presuši jer bi se inače lomilo prilikom rezanja. Zatim ga narežite na krpice veličine 2x2 cm. Nakon toga narezano tijesto - krpice - rasprostrite po ubrusu da se malo prosuše. Skuhajte ih u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Istresite ih na zagrijano ulje i izmiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. U međuvremenu na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte sitno narezani kupus i pržite da potpuno omekša i dobije lijepu svijetlosmeđu boju. Posolite i popaprite, dodajte kuhanim krpicama i na vatri lagano izmiješajte. Istresite u zdjelu i pospite krušnim mrvicama poprženim na ulju.

Savjet: Kada ste tjesteninu skuhali, u posudu ulijte čašu hlade vode da se zaustavi kuhanje, zatim je skinite sa štednjaka, istresite u cjediljku i što potpunije ocijedite.

Prosjek: 3.3 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika pekmez's

tražila sam ovaj recept jako dugo. basš sam se malo prije pohvalila kako sama doma radim krpice pa sam u potrazi za receptima za lazanje ili jela od krpica. Imam paketić kiselog zelja u frižderu pa sam mislila danas za ručak spemit. Super, hvala puno!!!!