Kremšnite u boji

Autor: Željka Šarko   (palac x 13036) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 L vode 1 L mlijeka 6 jaja (najbolje s domačim jajima) 15 žlica šećera 2-3 vanili šećera 1 cijeli gustin 4 jušne žlice brašna podloga: lisnato tijesto ili pettit keks Postupak Kuhati pola litre vode i jednu litru mlijeka. Žumanjke, šećer i vanili šećer ručno izmješati i dodati 1 gustin , 4 žlice brašna i pola litre vode. Sve dobro pjenjačom izraditi i dodati u mlijeko i vodu koje smo stavili da zakuha. Prije toga izmiksamo bjelanjke sa 2 žlice šećera i stavimo ih sa strane. Žutu smjesu kuhati uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Paziti da ne zagori. Kada je gusto skinuti sa vatre i dodati tučene bjelanjke koje lagano pjenjačom umješamo. Ne miksati. Vratiti na vatru još minutu uz stalno miješanje. Smjesu još vruću izliti na podlogu od pečenog lisnatog tijesta ili pettit keksa. Staviti šlag ili samo čokoladu kao glazuru. Po želji dodati prehrambene boje u kremu ili šlag.Na vama je izbor boja a i ne mora se.mogu ostati klasično žute   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+1)

Sastojci

  • 1 L vode
  • 1 L mlijeka
  • 6 jaja (najbolje s domačim jajima)
  • 15 žlica šećera
  • 2-3 vanili šećera
  • 1 cijeli gustin
  • 4 jušne žlice brašna

podloga:

  • lisnato tijesto ili pettit keks

Postupak

  1. Kuhati pola litre vode i jednu litru mlijeka.
  2. Žumanjke, šećer i vanili šećer ručno izmješati i dodati 1 gustin , 4 žlice brašna i pola litre vode.
  3. Sve dobro pjenjačom izraditi i dodati u mlijeko i vodu koje smo stavili da zakuha.
  4. Prije toga izmiksamo bjelanjke sa 2 žlice šećera i stavimo ih sa strane.
  5. Žutu smjesu kuhati uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Paziti da ne zagori.
  6. Kada je gusto skinuti sa vatre i dodati tučene bjelanjke koje lagano pjenjačom umješamo. Ne miksati.
  7. Vratiti na vatru još minutu uz stalno miješanje.
  8. Smjesu još vruću izliti na podlogu od pečenog lisnatog tijesta ili pettit keksa.
  9. Staviti šlag ili samo čokoladu kao glazuru.
  10. Po želji dodati prehrambene boje u kremu ili šlag.Na vama je izbor boja a i ne mora se.mogu ostati klasično žute

 

Prosjek: 3 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Sara's

Ovo su gotovo kremšnite kao kod Vinceka!
Smjesa mora biti gusta kao ouding ali molim vas pazite da vam ne zagori kao meni prošli put. Htjela sam baciti kroz balkon i kremšnite i zaručnika i sve koji su mi živce popili da ih napravim. Onda sam otišla u Konzum, i kupila 6 kremšnita i mir!!! Inače, u one rijetke dane kad mi idu kremšnite od ruke, kad su kreme gotove maknem s vatre i mješam posebno i to toliko da se krema ujednači. Nekad mi znaju ostati grudice od bjelanjka, imate kakav savjet za to?

2
Slika korisnika darinkai's

Ako Vam se dogode grudvice procjedite ili stavite u "blender"