Krema od lješnjaka

Sastojci
- 6 žumanjaka
- 4 dl mlijeka
- 20 dkg šećera
- 4 dkg lješnjaka
- 6 listova želatine
- 4 dl slatkog vrhnja
- 2 dl vrhnja
- 3 dkg šećera
Postupak pripreme
Lješnjake najprije popržite i sameljite. Izmiješajte žumanjke i šećer, dodajte u kipuće mlijeko. Tucite na vatri, a kad skinete s vatre također tucite, pa u kremu umiješajte lješnjake, a kad se krema ohladi, dodajte tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu. Kremu stavite u oblik i na led. Pošećerite. Kad je krema čvrsta, izvadite ju iz oblika i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
- Vaše oznake (tagovi): kreme
- Sastojci: slatko vrhnje / šećer / mlijeko






Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...