Kolači od lisnatog tijesta

recepti_bez_slike
Lisnato tijesto sastoji se od tijesta za savijaču i maslaca ili margarina, pa ako je savijača dobro umiješana, onda će mnogo sigurnije uspjeti i lisnato tijesto. Za priređivanje lisnatog tijesta uzima se ista količina brašna i maslaca ili margarina. U lisnato tijesto može se umjesto maslaca i margarina staviti i mast ili salo, no mora se uzeti manja količina, jer bi inače kolači bili preteški. Kod priređivanja lisnatog tijesta vrlo je važna kakvoća brašna i maslaca. Brašno mora biti suho, a maslac mora biti čvrst i žilav. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Sastojci

Lisnato tijesto sastoji se od tijesta za savijaču i maslaca ili margarina, pa ako je savijača dobro umiješana, onda će mnogo sigurnije uspjeti i lisnato tijesto. Za priređivanje lisnatog tijesta uzima se ista količina brašna i maslaca ili margarina. U lisnato tijesto može se umjesto maslaca i margarina staviti i mast ili salo, no mora se uzeti manja količina, jer bi inače kolači bili preteški. Kod priređivanja lisnatog tijesta vrlo je važna kakvoća brašna i maslaca. Brašno mora biti suho, a maslac mora biti čvrst i žilav.

Prosjek: 4.5 (+2)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika Maja Vinić's

;)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Cvjetići od lisnatog tijesta - PROČITAJTE Jabuke u lisnatim paketićima - PROČITAJTE Glajgeviht - PROČITAJTE Šarena savijača - PROČITAJTE Krempite - PROČITAJTE