Jabuke u lisnatim paketićima

Autor: masatera   (palac x 12999) |moji recepti

0
1 paket (500 g) lisnatog tijesta Smjesa za punjenje: 250 g jabuka (dvije manje jabuke) 2 žlice mljevenih oraha 2 žlice šećera 1 žlica grožđica pola žličice cimeta Ostalo: 1 žumanjak za premazivanje 2 žlice vode Šećer u prahu za posipanje Priprema: Lisnato tijesto tanko razvaljati te ga puniti uz pomoć kalupa za raviole. Na spojevima tijesto premazati vodom kako bi se bolje zalijepilo. Ako nemate kalup za raviole, na razvaljani komad tijesta slagati hrpice vodoravno i okomito 3 x 4 na polovini prvog dijela tijesta (250 g). Dijelove između hrpica premazati mokrim kistom, prekriti drugom polovinom tijesta, potisnuti dijelove među hrpicama i odrezati zupčastim nožićem. Isto ponoviti sa drugim dijelom lisnatog (250 g). Gotove paketiće slagati u tepsiju, premazati razmućenim žumanjkom sa 2 žlice vode i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu 20 minuta na 200 st.C dok ne poprime zlatnu boju. Pečene posuti šećerom u prahu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Paket lisnatog, dvije jabuke i malo cimeta, šećera, oraha...gotovi kolačići :)
Jabuke u lisnatim paketićima

Sastojci:

  • 1 paket (500 g) lisnatog tijesta

Smjesa za punjenje:

  • 250 g jabuka (dvije manje jabuke)
  • 2 žlice mljevenih oraha
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica grožđica
  • pola žličice cimeta

Ostalo:

  • 1 žumanjak za premazivanje
  • 2 žlice vode
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Lisnato tijesto tanko razvaljati te ga puniti uz pomoć kalupa za raviole. Na spojevima tijesto premazati vodom kako bi se bolje zalijepilo.

Ako nemate kalup za raviole, na razvaljani komad tijesta slagati hrpice vodoravno i okomito 3 x 4 na polovini prvog dijela tijesta (250 g). Dijelove između hrpica premazati mokrim kistom, prekriti drugom polovinom tijesta, potisnuti dijelove među hrpicama i odrezati zupčastim nožićem. Isto ponoviti sa drugim dijelom lisnatog (250 g).

Gotove paketiće slagati u tepsiju, premazati razmućenim žumanjkom sa 2 žlice vode i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu 20 minuta na 200 st.C dok ne poprime zlatnu boju.

Pečene posuti šećerom u prahu.
 

Prosjek: 3 (+2)
Link izvora / potpis autora: http://receptiizmojebiljeznice.blogspot.com/
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)