Kocke od svježeg voća

recepti_bez_slike
5 jaja  15 dag šećera  8 dag maslaca  8 dag oštrog brašna  8 dag čokolade za kuhanje  Nadjev 5 dl slatkog vrhnja  80 dag raznoga sezonskoga kiselog voća (može biti konzervirano)  2 preljeva za tortu  25 dag šećera u prahu  1 - 2 žlice šerija, maraskina ili likera od naranče (ovisno o vrsti voća) Priprema: Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. Posebno otopite maslac i čokoladu, pa dodajte žumanjcima. Miješajući dodajte brašno. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, pa lagano umiješajte žlicom u žumanjke. Pecite u dobro namaštenom limu, na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Tijesto mora biti tanko. Pečeno tijesto izrežite uzduž lima na tri jednaka dijela.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Tijesto 

  • 5 jaja 
  • 15 dag šećera 
  • 8 dag maslaca 
  • 8 dag oštrog brašna 
  • 8 dag čokolade za kuhanje 

Nadjev

  • 5 dl slatkog vrhnja 
  • 80 dag raznoga sezonskoga kiselog voća (može biti konzervirano) 
  • 2 preljeva za tortu 
  • 25 dag šećera u prahu 
  • 1 - 2 žlice šerija, maraskina ili likera od naranče (ovisno o vrsti voća)

Priprema:

Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. Posebno otopite maslac i čokoladu, pa dodajte žumanjcima. Miješajući dodajte brašno. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, pa lagano umiješajte žlicom u žumanjke. Pecite u dobro namaštenom limu, na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Tijesto mora biti tanko. Pečeno tijesto izrežite uzduž lima na tri jednaka dijela. 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)