Kiseli kupus sa slaninom

recepti_bez_slike
70 dag kiselog kupusa 25 dag suhe mesnate slanine dvije glavice luka jedna crvena kisela paprika babura dva češnja češnjaka jedan lovorov list mljevena crvena paprika (slatka) ulje kumin papar sol Priprema: Na vrućem ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, očišćenu papriku narezanu na rezance, pa još malo zajedno pržite. Zatim pospite mljevenom paprikom, dodajte kiseli kupus i slaninu u komadu, lovorov list, pospite kuminom, popaprite i zalijte vodom da sve bude pokriveno. Kuhajte na srednjoj vatri da se kupus i slanina potpuno skuhaju. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. Gotovo jelo istresite u zdjelu, a odozgo složite slaninu narezanu na odreske. Poslužite uz kukuruzne ili heljdine žgance.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)
Tko voli kiseli kupus bit će mu fini i sa slaninom. Ako imate volje, ukiselite kupus sami, a ovaj recept će biti još bolji s vlastitim kiselim kupusom.

Sastojci:

  • 70 dag kiselog kupusa
  • 25 dag suhe mesnate slanine
  • dvije glavice luka
  • jedna crvena kisela paprika babura
  • dva češnja češnjaka
  • jedan lovorov list
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • kumin
  • papar
  • sol

Priprema:

Na vrućem ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, očišćenu papriku narezanu na rezance, pa još malo zajedno pržite. Zatim pospite mljevenom paprikom, dodajte kiseli kupus i slaninu u komadu, lovorov list, pospite kuminom, popaprite i zalijte vodom da sve bude pokriveno. Kuhajte na srednjoj vatri da se kupus i slanina potpuno skuhaju. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. Gotovo jelo istresite u zdjelu, a odozgo složite slaninu narezanu na odreske. Poslužite uz kukuruzne ili heljdine žgance.

 

 

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)