Kiseli kupus s vrganjima i kobasicama
Sastojci:
- 25 dag vrganja
- 50 dag naribanog kiselog kupusa
- 1 par kobasica za kuhanje
- 10 dag suhe slanine
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 lovorov list
- malo kumina
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje, papar, sol
Priprema:
Vrganje pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, pospite mljevenom paprikom, pa dodajte kiseli kupus, na kolute narezanu kobasicu, narezane gljive, lovorov list i kumin. Zalijte vodom da sve bude pokriveno, pa kuhaj te na srednjoj vatri oko 1 sat. Za vrijeme kuhanja, po potrebi, dolijte malo tople vode. Na kraju kuhanja jelo dosolite i popaprite. Posebno popržite na kockice narezanu slaninu. Jelo istresite u zdjelu i pospite prženom slaninom. Poslužite uz restani krumpir,
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): gljive
- Sastojci: vrganji / ulje / suha slanina / sol / luk / lovorov list / kumin / krumpir / kobasice / kiseli kupus / crvena paprika / češnjak
ovo je prava stvar!