Kiseli kupus s vrganjima i kobasicama

Autor: hotck   (palac x 104) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
25 dag vrganja 50 dag naribanog kiselog kupusa 1 par kobasica za kuhanje 10 dag suhe slanine 2 glavice luka 2 češnja češnjaka 1 lovorov list malo kumina mljevena crvena paprika (slatka) ulje, papar, sol Priprema: Vrganje pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, pospite mljevenom paprikom, pa dodajte kiseli kupus, na kolute narezanu kobasicu, narezane gljive, lovorov list i kumin. Zalijte vodom da sve bude pokriveno, pa kuhaj te na srednjoj vatri oko 1 sat. Za vrijeme kuhanja, po potrebi, dolijte malo tople vode. Na kraju kuhanja jelo dosolite i popaprite. Posebno popržite na kockice narezanu slaninu. Jelo istresite u zdjelu i pospite prženom slaninom. Poslužite uz restani krumpir, Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+825)

Sastojci:

  • 25 dag vrganja
  • 50 dag naribanog kiselog kupusa
  • 1 par kobasica za kuhanje
  • 10 dag suhe slanine
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 lovorov list
  • malo kumina
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje, papar, sol

Priprema:

Vrganje pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, pospite mljevenom paprikom, pa dodajte kiseli kupus, na kolute narezanu kobasicu, narezane gljive, lovorov list i kumin. Zalijte vodom da sve bude pokriveno, pa kuhaj te na srednjoj vatri oko 1 sat. Za vrijeme kuhanja, po potrebi, dolijte malo tople vode. Na kraju kuhanja jelo dosolite i popaprite. Posebno popržite na kockice narezanu slaninu. Jelo istresite u zdjelu i pospite prženom slaninom. Poslužite uz restani krumpir,

Prosjek: 4 (+825)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika pero's

ovo je prava stvar!

I ovo trebate pogledati:

Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Mahune sa slaninom - PROČITAJTE Rezanci sa slaninom na lugarski način - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Kiseli i slatki ribanac s dimljenim svinjskim mesom - PROČITAJTE