Kakao »gumbeki«

Autor: Sara   (palac x 7273) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Tijesto:  40 dag brašna  25 dag margarina  20 dag oraha  20 dag šećera u prahu  2 žlice ruma  2 žlice kakaa  Krema:  10 dag maslaca  7 dag šećera u prahu  1 jaje  rum  1 žlica kakaa  čokoladna glazura   priprema: U brašnu razmrvite margarin, dodajte mljevene orahe, šećer, rum i kakao. Zamijesite prhko tijesto, razvaljajte tanko i režite male okrugle oblike promjera 2 cm. Stavljajte ih uredno na zamašćen lim za pečenje i pecite 10 minuta kod temperature od 220°C. Krema: Maslac sa šećerom izmiješajte pjenasto, dodajte jaje, rum i kakao. Gotovom kremom premažite »gumbeke« s ravne strane i spajajte dva po dva skupa. Zatim ih složite na rešetku i prelijte toplom čokoladnom glazurom. Kad se osuše, možete ih spremiti u kutiju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+755)

Sastojci:

Tijesto: 

  • 40 dag brašna 
  • 25 dag margarina 
  • 20 dag oraha 
  • 20 dag šećera u prahu 
  • 2 žlice ruma 
  • 2 žlice kakaa 

Krema: 

  • 10 dag maslaca 
  • 7 dag šećera u prahu 
  • 1 jaje 
  • rum 
  • 1 žlica kakaa 
  • čokoladna glazura  

priprema:

U brašnu razmrvite margarin, dodajte mljevene orahe, šećer, rum i kakao. Zamijesite prhko tijesto, razvaljajte tanko i režite male okrugle oblike promjera 2 cm. Stavljajte ih uredno na zamašćen lim za pečenje i pecite 10 minuta kod temperature od 220°C. Krema: Maslac sa šećerom izmiješajte pjenasto, dodajte jaje, rum i kakao. Gotovom kremom premažite »gumbeke« s ravne strane i spajajte dva po dva skupa. Zatim ih složite na rešetku i prelijte toplom čokoladnom glazurom. Kad se osuše, možete ih spremiti u kutiju.

Prosjek: 4 (+755)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)