Čokoladna salama

Autor: MajaM   (palac x 1035) |moji recepti

1
50 g šecera u prahu 100 g margarina sobne temperature 1 kora oblatne (ne jedno pakiranje!) 20 g tamne čokolade s 72% kakaa 100 g mljevenih keksa (Petit) 20 g sjeckanog kandiranog voća 2 žlice sjeckanih oraha 1 jaje par kapi ekstrakta ruma Priprema: 1. Oblatnu staviti izmedu dvije mokre i dobro ocijedene kuhinjske krpe, pa ju pustiti neka tako odstoji 10-12 minuta. 2. U meduvremenu: Pjenasto umutiti jaje s šecerom u prahu. Dodati margarin i cokoladu pa skuhati na pari dok smjesa ne bude gusta kao za puding, pazeci da jaja ne provriju jer ce se smjesa grudati. 3. Kad je smjesa postala gusta, skinuti ju s vatre, pa dodati ekstrakt ruma, mljevene kekse, sjeckane orahe i sitno nasjeckano kandirano ili sušeno voce. 4. Smjesu premazati po omekšaloj oblatni pa je polagano pomocu donje krpe zaviti u roladu. 5. Zamotati roladu u aluminijsku foliju i ostaviti u hladnjaku da se stvrdne najmanje 3 sata. 6. Stvrdnutu roladu rezati na fete debljine 1 cm, ali ih ponovno spremiti u hladnjak zamotane u foliju ili u plasticnu kutiju kako se ne bi kora osušila. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+4)
Recepti - Čokoladna salama

Sastojci:

  • 50 g šecera u prahu
  • 100 g margarina sobne temperature
  • 1 kora oblatne (ne jedno pakiranje!)
  • 20 g tamne čokolade s 72% kakaa
  • 100 g mljevenih keksa (Petit)
  • 20 g sjeckanog kandiranog voća
  • 2 žlice sjeckanih oraha
  • 1 jaje
  • par kapi ekstrakta ruma

Priprema:

1. Oblatnu staviti izmedu dvije mokre i dobro ocijedene kuhinjske krpe, pa ju pustiti neka tako odstoji 10-12 minuta.
2. U meduvremenu: Pjenasto umutiti jaje s šecerom u prahu. Dodati margarin i cokoladu pa skuhati na pari dok smjesa ne bude gusta kao za puding, pazeci da jaja ne provriju jer ce se smjesa grudati.
3. Kad je smjesa postala gusta, skinuti ju s vatre, pa dodati ekstrakt ruma, mljevene kekse, sjeckane orahe i sitno nasjeckano kandirano ili sušeno voce.
4. Smjesu premazati po omekšaloj oblatni pa je polagano pomocu donje krpe zaviti u roladu.
5. Zamotati roladu u aluminijsku foliju i ostaviti u hladnjaku da se stvrdne najmanje 3 sata.
6. Stvrdnutu roladu rezati na fete debljine 1 cm, ali ih ponovno spremiti u hladnjak zamotane u foliju ili u plasticnu kutiju kako se ne bi kora osušila.

Prosjek: 3.8 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)