Juice od naranče

recepti_bez_slike
1 l vode  1 kg naranči  3 žlice soli  1 l vode 60 g limunske kiseline 1 kg šećera  7,5 l vode  Priprema: Kilogram naranči operite i prelijte sa 1 l hladne vode u kojoj je otopljeno 3 velike žlice soli. Potopljene naranče ostavite 24 sata u ovoj otopini. Drugi dan naranče operite i ogulite. Izrežite ih na kockice i smjesi dodajte 60 g limunske kiseline, 1 litru vode, 1 kg šećera i prokuhajte oko 15 minuta. Kad se ohladi smjesu usitnite štap mikserom i stavite u posudu od 10 litara, dolijte 7,5 litara hladne vode. Dobro promiješajte i stavite u boce. Držite na hladnom. Možete i zamrznuti. Na isti način možete napraviti i sok od limuna ili miješani naranča - limun.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+8)
Juice nije samo iscjeđena naranča. Da biste dobili pravi okus juica, slijedite upute:

Sastojci:

  • 1 l vode 
  • 1 kg naranči 
  • 3 žlice soli 
  • 1 l vode
  • 60 g limunske kiseline
  • 1 kg šećera 
  • 7,5 l vode 

Priprema:

Kilogram naranči operite i prelijte sa 1 l hladne vode u kojoj je otopljeno 3 velike žlice soli. Potopljene naranče ostavite 24 sata u ovoj otopini. Drugi dan naranče operite i ogulite. Izrežite ih na kockice i smjesi dodajte 60 g limunske kiseline, 1 litru vode, 1 kg šećera i prokuhajte oko 15 minuta. Kad se ohladi smjesu usitnite štap mikserom i stavite u posudu od 10 litara, dolijte 7,5 litara hladne vode. Dobro promiješajte i stavite u boce. Držite na hladnom. Možete i zamrznuti. Na isti način možete napraviti i sok od limuna ili miješani naranča - limun. 

Prosjek: 4.3 (+8)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Nika H.'s

sad mi je jasnije zašto mijuice nikad nema okus po pravom juicu. Mislila sam daćebiti dovoljno u sokovnik ubaciti naranče, uključiti sokovnik i da je to sve. Juice od naranče po ovom recept ima poseban okus, a daleko je zdraviji i jeftiniji odkupovnih gotovoh sokova pakiranih u boce i tetarpake. Hvala Mirna!