Juha od kiselog kupusa
Znate onaj osjećaj kao da ste nešto zaboravili? Tako je meni cijeli tjedan. Prepisala sam negdje ovaj recept, ali ga zametnula, iako obećala da ću napraviti ovakvu juhu. I nikako se sjetit ni gdje je recept, ni što sam htjela napravit. Al zato imam kćerku, koja je zapamtila, pa me za vikend podsjetila. Došla i juha od kiselog kupusa na red
Sastojci:
- 20 dag kiselog kupusa
- 20 dag suhih rebara
- 12 para kobasica za kuhanje
- 5 dag suhe mesnate slanine
- glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice kiselog vrhnja
- lovorov list
- 1 suhi feferon
- mljevena crvena paprika (slatka)
Priprema:
Kupus stavite kuhati u litru vode zajedno s rasolom, narezanim suhim rebrima, nasjeckanim lukom i češnjakom, te lovorovim listom. Kuhajte sve dok se kupus i meso posve ne skuhaju. Tada kuhana rebra izvadite iz juhe i držite na toplome. Slaninu posebno narežite na kockice, a kobasicu na kolutove i zajedno popržite, pospite mljevenom paprikom i dodajte juhi, začinite je kiselim vrhnjem i vratite kuhana rebra. Pustite da juha lagano kuha oko 5 minuta. Prije posluživanja u juhu stavite dobro opran suhi feferon.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Sastojci: suha rebra / slanina / luk / lovorov list / kobasice / kiselo vrhnje / kiseli kupus / feferon / crvena paprika / češnjak