Jožine zapečene Palačinke

Autor: Josip Krušec   (palac x 11129) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
Brašno jaje sol mlijeko Priprema palačinki Umutiti u brašno jaje, sol i mlijeko. razmutiti dok se ne dobije jednolična lagano gusta ali tekuća smjesa. Ispeči palačinke na tavi kod koje je uvijek lagano nauljeno dno. Sastojci za nadjev Mljevena junetina sol papar slatka mljevena paprika origano vegeta svježi kravlji sir tri češnja češnjaka Sir polutvrdi ( za pizzu) Priprema smjese za nadjev Na ulju lagano propržiti na vrlo sitno nasjeckan češnjak, staviti mljevenu junetinu i dinstati oko 1 sat. Začiniti je sa soli prema okusu, paprom, vegetom i dva prstohvata origana. Zatim staviti svježi kravlji sir i dinstati dok tekućina ne ispari i dok se ne dobije smjesa pogodna za razmazivanje. Sastojci za bešamel Ulje Brašno oko 4-5 žlica mlijeko 0,75 dcl sol 2 čajne žličice sir slatko vrhnje 1 čašica 1 dcl bijelog vina Priprema Bešamela Na ulju se proprži brašno do staklaste boje, zatim se ulije mlijeko i uz miješanje ukuhava se do jednolične smjese, zatim se stavi polutvrdi sir ( za pizzu) oko dvije šake i uz miješanje smjesa se kuha oko 10-tak minuta. Zatim se stavi slatko vrhnje i dodatno kuha 10 minuta i na kraju ulije se vino. Bešamel je spreman nakon 10-tak minuta kuhanja.  Nadjevanje palačinki i pečenje u pečnici U palačinke stavlja se nadjev, naribani polutvrdi sir ( za pizzu), te žlica bešamela i palčinka se umota. Tako umotane palačinke redaju se u protvan dok se ne popuni , koji je prije toga namazan s maslacom. Kada su palačinke poredane u protvanu, sve se prelije sa bešamelom. Protvan se stavlja u pečnicu zagrijanu na oko 200 stupnjeva C i peče oko 15-tak minuta, dok se ne vidi lagana propečena korica. Ovakve palačinke mogu se poslužiti uz bilo koju salatu, kisele krastavce.....     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+151) ‹ Jožine zapečene Palačinke najbolji recept Krem palačinke ›
Ove zapečene palačinke su palačinke čiji recept i način pripreme sam izmislio, a oduševile su moje društvo u svim prigodama i prozvali su ih "Jožine Palačinke".

Smjesa za palačinke, nadjev za palačinke, bešamel

Sastojci za palačinke

  • Brašno
  • jaje
  • sol
  • mlijeko

Priprema palačinki

Umutiti u brašno jaje, sol i mlijeko. razmutiti dok se ne dobije jednolična lagano gusta ali tekuća smjesa.

Ispeči palačinke na tavi kod koje je uvijek lagano nauljeno dno.

Sastojci za nadjev

  • Mljevena junetina
  • sol
  • papar
  • slatka mljevena paprika
  • origano
  • vegeta
  • svježi kravlji sir tri češnja češnjaka
  • Sir polutvrdi ( za pizzu)

Priprema smjese za nadjev

Na ulju lagano propržiti na vrlo sitno nasjeckan češnjak, staviti mljevenu junetinu i dinstati oko 1 sat. Začiniti je sa soli prema okusu, paprom, vegetom i dva prstohvata origana. Zatim staviti svježi kravlji sir i dinstati dok tekućina ne ispari i dok se ne dobije smjesa pogodna za razmazivanje.

Sastojci za bešamel

  • Ulje
  • Brašno oko 4-5 žlica
  • mlijeko 0,75 dcl
  • sol 2 čajne žličice
  • sir
  • slatko vrhnje 1 čašica
  • 1 dcl bijelog vina

Priprema Bešamela

Na ulju se proprži brašno do staklaste boje, zatim se ulije mlijeko i uz miješanje ukuhava se do jednolične smjese, zatim se stavi polutvrdi sir ( za pizzu) oko dvije šake i uz miješanje smjesa se kuha oko 10-tak minuta. Zatim se stavi slatko vrhnje i dodatno kuha 10 minuta i na kraju ulije se vino. Bešamel je spreman nakon 10-tak minuta kuhanja. 

Nadjevanje palačinki i pečenje u pečnici

  1. U palačinke stavlja se nadjev, naribani polutvrdi sir ( za pizzu), te žlica bešamela i palčinka se umota.
  2. Tako umotane palačinke redaju se u protvan dok se ne popuni , koji je prije toga namazan s maslacom.
  3. Kada su palačinke poredane u protvanu, sve se prelije sa bešamelom.
  4. Protvan se stavlja u pečnicu zagrijanu na oko 200 stupnjeva C i peče oko 15-tak minuta, dok se ne vidi lagana propečena korica.
  5. Ovakve palačinke mogu se poslužiti uz bilo koju salatu, kisele krastavce.....

 

 

Prosjek: 5 (+151)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Buco's

Joža, odlične palačinke! Preporučam probati

2
Slika korisnika Josip Krušec's

Izuzetno mi je drago da vas je nekoliko sladokusaca usvojilo ovaj recept. Ima još dosta sličnih recepata koje degustiramo kod mene u vinogradu..... :)

Josip Krušec

3
Slika korisnika Marta Ilic's

Odlican recept, jutros sam pripremala vase palacinke, bile su izvrsne. Slican recept imam ali moram priznat da je vas mnogo bolji.

4
Slika korisnika Josip Krušec's

Hvala, na pohvali.... u slast !!!

Josip Krušec

5
Slika korisnika maza's

e moj joža, nisu više jožekove, već su mazine!!!! Radila sam ih sinoč i svi su me pitali za recept :) Svaka čast na ideji! Bešamel mi je ispao super, može biti zbog vina, ha?

6
Slika korisnika Josip Krušec's

:) ... baš mi je drago...i naravno upravo vino daje poseban štih bešamelu, i odlično se uklapa u rapsodiju palačinki u kombinaciji s ovim, bih rekao, vinskim bešamelom.... u slast !!!

Josip Krušec