Brašno
jaje
sol
mlijeko
Priprema:
Umutiti u brašno jaje, sol i mlijeko, razmutiti dok se ne dobije jednolična lagano gusta, ali tekuća smjesa.
Ispeči palačinke na tavi kod koje je uvijek lagano nauljeno dno.
Sastojci za nadjev:
Mljevena junetina
sol
papar
slatka mljevena paprika
origano
vegeta
svježi kravlji sir tri češnja češnjaka
Sir polutvrdi ( za pizzu)
Priprema smjese za nadjev:
Na ulju lagano propržiti na vrlo sitno nasjeckan češnjak, staviti mljevenu junetinu i dinstati oko 1 sat. Začiniti je sa soli prema okusu, paprom, vegetom i dva prstohvata origana. Zatim staviti svježi kravlji sir i dinstati dok tekućina ne ispari i dok se ne dobije smjesa pogodna za razmazivanje.
Sastojci za bešamel:
Ulje
Brašno oko 4-5 žlica
mlijeko 0,75 dcl
sol 2 čajne žličice
sir
slatko vrhnje 1 čašica
1 dcl bijelog vina
Priprema Bešamela:
Na ulju se proprži brašno do staklaste boje, zatim se ulije mlijeko i uz miješanje ukuhava se do jednolične smjese, zatim se stavi polutvrdi sir (za pizzu) oko dvije šake i uz miješanje smjesa se kuha oko 10-tak minuta. Zatim se stavi slatko vrhnje i dodatno kuha 10 minuta i na kraju ulije se vino. Bešamel je spreman nakon 10-tak minuta kuhanja.
Nadjevanje palačinki i pečenje u pečnici:
U palačinke stavlja se nadjev, naribani polutvrdi sir (za pizzu), te žlica bešamela i palačinka se umota.
Tako umotane palačinke redaju se u protvan dok se ne popuni (koji je prije toga namazan s maslacom).
Kada su palačinke poredane u protvanu, sve se prelije sa bešamelom.
Protvan se stavlja u pečnicu zagrijanu na oko 200 stupnjeva C i peče oko 15-tak minuta, dok se ne vidi lagana propečena korica.
Ovakve palačinke mogu se poslužiti uz bilo koju salatu, kisele krastavce.....
DOBAR TEK !!!
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
‹ Jabuke u šlafroku
najbolji recept
Jožine zapečene Palačinke ›
Ove zapečene palačinke su palačinke čiji recept i način pripreme sam izmislio, a oduševile su moje društvo u svim prigodama i prozvali su ih "Jožine Palačinke".
Sastojci za palačinke:
Priprema:
Umutiti u brašno jaje, sol i mlijeko, razmutiti dok se ne dobije jednolična lagano gusta, ali tekuća smjesa.
Ispeči palačinke na tavi kod koje je uvijek lagano nauljeno dno.
Sastojci za nadjev:
- Mljevena junetina
- sol
- papar
- slatka mljevena paprika
- origano
- vegeta
- svježi kravlji sir tri češnja češnjaka
- Sir polutvrdi ( za pizzu)
Priprema smjese za nadjev:
Na ulju lagano propržiti na vrlo sitno nasjeckan češnjak, staviti mljevenu junetinu i dinstati oko 1 sat. Začiniti je sa soli prema okusu, paprom, vegetom i dva prstohvata origana. Zatim staviti svježi kravlji sir i dinstati dok tekućina ne ispari i dok se ne dobije smjesa pogodna za razmazivanje.
Sastojci za bešamel:
- Ulje
- Brašno oko 4-5 žlica
- mlijeko 0,75 dcl
- sol 2 čajne žličice
- sir
- slatko vrhnje 1 čašica
- 1 dcl bijelog vina
Priprema Bešamela:
Na ulju se proprži brašno do staklaste boje, zatim se ulije mlijeko i uz miješanje ukuhava se do jednolične smjese, zatim se stavi polutvrdi sir (za pizzu) oko dvije šake i uz miješanje smjesa se kuha oko 10-tak minuta. Zatim se stavi slatko vrhnje i dodatno kuha 10 minuta i na kraju ulije se vino. Bešamel je spreman nakon 10-tak minuta kuhanja.
Nadjevanje palačinki i pečenje u pečnici:
U palačinke stavlja se nadjev, naribani polutvrdi sir (za pizzu), te žlica bešamela i palačinka se umota.
Tako umotane palačinke redaju se u protvan dok se ne popuni (koji je prije toga namazan s maslacom).
Kada su palačinke poredane u protvanu, sve se prelije sa bešamelom.
Protvan se stavlja u pečnicu zagrijanu na oko 200 stupnjeva C i peče oko 15-tak minuta, dok se ne vidi lagana propečena korica.
Ovakve palačinke mogu se poslužiti uz bilo koju salatu, kisele krastavce.....
DOBAR TEK !!!
Link izvora / potpis autora: http://www.recepti.hr/recepti/vasi-recepti/jozine-zapecene-palacinke