Jagli - zagorski žganci

Autor: SLAVICA.99   (palac x 774) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag kukuruzne kaše (grubo mljeveni kukuruz) 15 dag suhe slanine mast, sol Priprema: Kašu prosijte, a grubo mljeveni kukuruz, koji ostane u situ upotrijebite za kuhanje. Nakon toga u kipuću posoljenu vodu polako sipajte prosijanu kukuruznu kašu, kuhajte na laganoj vatri i miješajte da ne zagori, otprilike 20 minuta. U međuvremenu na malo masti popržite slaninu narezanu na kockice da lijepo porumeni. Zatim toplu kašu odmah rasporedite u tanjure i pospite poprženom slaninom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+209)
Kukuruzna kaša je grubo mljeveni kukuruz - »šrot«, kako kažu zagorci. Za ovo jelo najbolje je da kupite kukuruznu kašu samljevenu u seoskom mlinu. Kad sma prvi put probala ovo jelo, servirali su nam ga uz salatu od kiselog kupusa ili kisele repe. Nešto slično je nama baka spremala na ferjima.

Sastojci:

  • 50 dag kukuruzne kaše (grubo mljeveni kukuruz)
  • 15 dag suhe slanine
  • mast, sol

Priprema:

Kašu prosijte, a grubo mljeveni kukuruz, koji ostane u situ upotrijebite za kuhanje. Nakon toga u kipuću posoljenu vodu polako sipajte prosijanu kukuruznu kašu, kuhajte na laganoj vatri i miješajte da ne zagori, otprilike 20 minuta. U međuvremenu na malo masti popržite slaninu narezanu na kockice da lijepo porumeni. Zatim toplu kašu odmah rasporedite u tanjure i pospite poprženom slaninom.

 

Prosjek: 4 (+209)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Mahune sa slaninom - PROČITAJTE Rezanci sa slaninom na lugarski način - PROČITAJTE Varivo od piletine - PROČITAJTE Gravče na tavče - PROČITAJTE Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE