Istarski krumpir na šalšu od pomidora

Autor: Lela88   (palac x 1935) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
80 dag rajčice 2 glavice luka 4 zrna papra 1 grančica celerovog lista ulje sol Priprema: Krumpir ogulite, operite, narežite ga na ploške i skuhajte u posoljenoj vodi. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte oprane i narezane rajčice, nasjeckani celerov list, zdrobljeni papar, posolite i kuhajte na srednjoj vatri oko 1 sat. Za vrijeme kuhanja miješajte da rajčica ne zagori. Kad se ljuska rajčice savije tada smjesu protisnite kroz sito (pasirajte). Skuhani i ocijeđeni krumpir stavite u dublju zdjelu i prelijte umakom - šalšom od rajčice. Ovako pripravljen krumpir poslužite kao topli prilog uz kuhana ili pečena mesa i ribu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+258)
Fino istarsko jelo, krumpir s umakom od rajčice, za sve ljubitelje zdrave prehrane

Sastojci:

  • 80 dag rajčice
  • 2 glavice luka
  • 4 zrna papra
  • 1 grančica celerovog lista
  • ulje
  • sol

Priprema:

Krumpir ogulite, operite, narežite ga na ploške i skuhajte u posoljenoj vodi. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte oprane i narezane rajčice, nasjeckani celerov list, zdrobljeni papar, posolite i kuhajte na srednjoj vatri oko 1 sat. Za vrijeme kuhanja miješajte da rajčica ne zagori. Kad se ljuska rajčice savije tada smjesu protisnite kroz sito (pasirajte). Skuhani i ocijeđeni krumpir stavite u dublju zdjelu i prelijte umakom - šalšom od rajčice. Ovako pripravljen krumpir poslužite kao topli prilog uz kuhana ili pečena mesa i ribu.

Prosjek: 4 (+258)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Bjelovarski temfani krumpir - PROČITAJTE Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Šnicel našeh non - PROČITAJTE Oslić na bijelo - PROČITAJTE