Istarski fuži

recepti_bez_slike
40 dag brašna 2 jaja sol Priprema: Od brašna, jaja i malo posoljene vode umijestite glatko tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci što tanje i narežite na kvadrate 4x4 cm. Zatim u narezanim kvadratićima uzmite dva suprotna ugla, savijte prema sredini i pritisnite ih da se zalijepe. Tako oblikovane fuže stavite na čisti ubrus da se malo prosuše. Potom ih skuhajte u dosta posoljene vode, ocijedite ih, pa ih istresite na zagrijano ulje ili maslac i promiješajte da se ravnomjerno naulje. Pospite ih naribanim suhim sirom ili nasjeckanim peršinovim listom. Fuže poslužite sa žgvacetom od teletine, svinjetine, junetine, peradi, te sa šugom od kobasica, pršuta, divljači ili kao samostalno jelo uz salatu po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Na prošlogodišnjem ljetovanju domaćini su nam spravili, kažu, prave istarske fuži. Naravno, recept smo odmah uzeli pa sad na kontinentu imamo dašak mora.

Sastojci:

  • 40 dag brašna
  • 2 jaja
  • sol

Priprema:

Od brašna, jaja i malo posoljene vode umijestite glatko tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci što tanje i narežite na kvadrate 4x4 cm. Zatim u narezanim kvadratićima uzmite dva suprotna ugla, savijte prema sredini i pritisnite ih da se zalijepe. Tako oblikovane fuže stavite na čisti ubrus da se malo prosuše. Potom ih skuhajte u dosta posoljene vode, ocijedite ih, pa ih istresite na zagrijano ulje ili maslac i promiješajte da se ravnomjerno naulje. Pospite ih naribanim suhim sirom ili nasjeckanim peršinovim listom. Fuže poslužite sa žgvacetom od teletine, svinjetine, junetine, peradi, te sa šugom od kobasica, pršuta, divljači ili kao samostalno jelo uz salatu po želji.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Branko Vlačić's

Poštovanje
Dali se u ovoj rubrici može dobitit recept za " Blatne fuže "kad je kolinje,2 dcl krvi dvije vrste droba i sl.Puno hvala.

Branko Vlačić