Istarski brodet
Zdravo, fino, ukusno, neznam šta bi još dodala. baš sam happy jer me mamina tetka iz Rijeke naučila pravit brodet. Da sve ne pokvartite, nemojte ga miješati za vrijeme kuhanja...
Sastojci:
- 1 kg različite morske ribe (ugor, škrarpina, kokot, grdobina, mačka
- lignje, sipa)
- 4 glavice luka
- 4 režnja češnjaka
- 1 žlica pirea od rajčice
- 4 žlice brašna
- 1 dl bijelog vina
- 1 grančica peršinovog lista
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Priprema:
Ribu, lignje i sipe očistite, operite i osušite. Zatim ih narežite, uvaljajte u brašno i kratko popržite na ulju. Izvadite ih iz ulja i držite na toplom, a na istom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i vino, posolite, popaprite, pa kad zavrije dodajte ribu i malo propirjajte. Tada dodajte razvodnjeni pire od rajčice s vodom da riba bude pokrivena i na laganoj vatri kuhajte oko 30 minuta. Brodet pospite nasjeckanim peršinovim listom i poslužite skuhanim slanim krumpirima.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): istarsko jelo / brodet / maslinovo ulje
- Sastojci: vino / sol / razna riba / rajčice / peršinov list / papar / maslinovo ulje / luk / lignje / češnjak / brašno