Istarski brodet

recepti_bez_slike
1 kg različite morske ribe (ugor, škrarpina, kokot, grdobina, mačka lignje, sipa) 4 glavice luka 4 režnja češnjaka 1 žlica pirea od rajčice 4 žlice brašna 1 dl bijelog vina 1 grančica peršinovog lista maslinovo ulje sol papar Priprema: Ribu, lignje i sipe očistite, operite i osušite. Zatim ih narežite, uvaljajte u brašno i kratko popržite na ulju. Izvadite ih iz ulja i držite na toplom, a na istom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i vino, posolite, popaprite, pa kad zavrije dodajte ribu i malo propirjajte. Tada dodajte razvodnjeni pire od rajčice s vodom da riba bude pokrivena i na laganoj vatri kuhajte oko 30 minuta. Brodet pospite nasjeckanim peršinovim listom i poslužite skuhanim slanim krumpirima.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+4)
Zdravo, fino, ukusno, neznam šta bi još dodala. baš sam happy jer me mamina tetka iz Rijeke naučila pravit brodet. Da sve ne pokvartite, nemojte ga miješati za vrijeme kuhanja...

Sastojci:

  • 1 kg različite morske ribe (ugor, škrarpina, kokot, grdobina, mačka
  • lignje, sipa)
  • 4 glavice luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 4 žlice brašna
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 grančica peršinovog lista
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Ribu, lignje i sipe očistite, operite i osušite. Zatim ih narežite, uvaljajte u brašno i kratko popržite na ulju. Izvadite ih iz ulja i držite na toplom, a na istom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i vino, posolite, popaprite, pa kad zavrije dodajte ribu i malo propirjajte. Tada dodajte razvodnjeni pire od rajčice s vodom da riba bude pokrivena i na laganoj vatri kuhajte oko 30 minuta. Brodet pospite nasjeckanim peršinovim listom i poslužite skuhanim slanim krumpirima.

 

Prosjek: 4.3 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)