Hrustavi fanjci

recepti_bez_slike
2 dcl vode 3 dag maslaca sol 2 dag šećera 15 dag brašna 5 jaja ulje šećer u prahu vanilin šećer za posipanje Postupak pripreme U vodu stavite sol, maslac i šećer. Kada sve zakipi dodajte brašno i miješajte na blagoj temperaturi tako dugo dok se tijesto ne odvoji od posude. Zatim ga ohladite i postepeno dodajte jaje po jaje, tako da poslije dodavanja svakog jajeta tijesto postane glatko. Pomoću žlice koju umočite u bjelanjak, stavljajte tijesto pržiti na vruće ulje oko 10 min. Pržene uštipke ocijedite od masnoće na upijajućem papiru ili papirnatim ubrusima, a zatim ih pošećerite. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+287)

Sastojci

  • 2 dcl vode
  • 3 dag maslaca sol
  • 2 dag šećera
  • 15 dag brašna
  • 5 jaja
  • ulje
  • šećer u prahu
  • vanilin šećer za posipanje

Postupak pripreme

U vodu stavite sol, maslac i šećer. Kada sve zakipi dodajte brašno i miješajte na blagoj temperaturi tako dugo dok se tijesto ne odvoji od posude. Zatim ga ohladite i postepeno dodajte jaje po jaje, tako da poslije dodavanja svakog jajeta tijesto postane glatko. Pomoću žlice koju umočite u bjelanjak, stavljajte tijesto pržiti na vruće ulje oko 10 min. Pržene uštipke ocijedite od masnoće na upijajućem papiru ili papirnatim ubrusima, a zatim ih pošećerite.

Prosjek: 4 (+287)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)