Hajdina pita

Tijesto:
- 50 dkg hajdinog brašna
- 20 dkg bijelog brašna
- 15 dkg margarina
- malo ulja
- sol po potrebi
Nadjev:
- 1 kg kravljeg sira
- 4 jaja
- sol
Priprema:
Tijesto zamijesiti i ostaviti 30 minuta stajati. Podijeliti tijesto na 3 jednaka dijela.
Razvaljati svaki dio tijesta na mlinac veličine tepsije, zatim se mlinci premažu nadjevom, a prije pečenja pitu politi s 2 dcl kiselog vrhnja i 2 jaja. Peći na umjerenoj vatri.
- Vaše oznake (tagovi): slana jela
- Sastojci: jaja / margarina / sol







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...