8 žumanjka
10 dkg šećera
10 dkg badema
8 dkg brašna
karamel
8 bjelanjka (snijeg)
25 dkg šećera za karamel
Krema:
20 dkg maslaca
10 dkg šećera
5 žumanjka
1dl crne kave
1dkg brašna
polovica karamela
Postupak pripreme
Najprije napravite karamel tako da se šećer miješate u kotliću dok ne postane prozirna žuta tekućina koja se izlije na tanjur namazan maslacem. Kad se karamel ohladi, samelje se, pa se polovica stavi u biskvit-smjesu, a polovica u kremu.
Od žumanjka, šećera, samljevenih badema, prosijanog brašna, karamela i snijega napravite smjesu za tortu, stavite u namazani i obloženi oblik za torte i pecite polagano. Kad je torta pečena, izrežite na tri lista, nadjenite kremom i glazurom od kave, te ukrasite bombonima.
Krema: žumanjci, kava i brašno tuku se na vatri dok smjesa ne zavri. Kad se smjesa ohladi, doda se samljeveni karamel i stavi u pjenasto izmiješani maslac.
Krema: skuhati kavu, tući na pari žumanjka, kavu, šećer i brašno, ohladiti, miješati maslac, umiješati kremu, dodati karamel.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+200)
Sastojci
- 8 žumanjka
- 10 dkg šećera
- 10 dkg badema
- 8 dkg brašna
- karamel
- 8 bjelanjka (snijeg)
- 25 dkg šećera za karamel
Krema:
- 20 dkg maslaca
- 10 dkg šećera
- 5 žumanjka
- 1dl crne kave
- 1dkg brašna
- polovica karamela
Postupak pripreme
Najprije napravite karamel tako da se šećer miješate u kotliću dok ne postane prozirna žuta tekućina koja se izlije na tanjur namazan maslacem. Kad se karamel ohladi, samelje se, pa se polovica stavi u biskvit-smjesu, a polovica u kremu.
Od žumanjka, šećera, samljevenih badema, prosijanog brašna, karamela i snijega napravite smjesu za tortu, stavite u namazani i obloženi oblik za torte i pecite polagano. Kad je torta pečena, izrežite na tri lista, nadjenite kremom i glazurom od kave, te ukrasite bombonima.
Krema: žumanjci, kava i brašno tuku se na vatri dok smjesa ne zavri. Kad se smjesa ohladi, doda se samljeveni karamel i stavi u pjenasto izmiješani maslac.
Krema: skuhati kavu, tući na pari žumanjka, kavu, šećer i brašno, ohladiti, miješati maslac, umiješati kremu, dodati karamel.