Grilaž torta

recepti_bez_slike
8 žumanjka 10 dkg šećera 10 dkg badema 8 dkg brašna karamel 8 bjelanjka (snijeg) 25 dkg šećera za karamel Krema: 20 dkg maslaca 10 dkg šećera 5 žumanjka 1dl crne kave 1dkg brašna polovica karamela Postupak pripreme Najprije napravite karamel tako da se šećer miješate u kotliću dok ne postane prozirna žuta tekućina koja se izlije na tanjur namazan maslacem. Kad se karamel ohladi, samelje se, pa se polovica stavi u biskvit-smjesu, a polovica u kremu. Od žumanjka, šećera, samljevenih badema, prosijanog brašna, karamela i snijega napravite  smjesu za tortu, stavite u namazani i obloženi oblik za torte i pecite polagano. Kad je torta pečena, izrežite na tri lista, nadjenite kremom i glazurom od kave, te ukrasite bombonima. Krema: žumanjci, kava i brašno tuku se na vatri dok smjesa ne zavri. Kad se smjesa ohladi, doda se samljeveni karamel i stavi u pjenasto izmiješani maslac. Krema:  skuhati kavu, tući na pari žumanjka, kavu, šećer i brašno, ohladiti, miješati maslac, umiješati kremu, dodati karamel. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+200)

Sastojci

  • 8 žumanjka
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg badema
  • 8 dkg brašna
  • karamel
  • 8 bjelanjka (snijeg)
  • 25 dkg šećera za karamel

Krema:

  • 20 dkg maslaca
  • 10 dkg šećera
  • 5 žumanjka
  • 1dl crne kave
  • 1dkg brašna
  • polovica karamela

Postupak pripreme

Najprije napravite karamel tako da se šećer miješate u kotliću dok ne postane prozirna žuta tekućina koja se izlije na tanjur namazan maslacem. Kad se karamel ohladi, samelje se, pa se polovica stavi u biskvit-smjesu, a polovica u kremu.

Od žumanjka, šećera, samljevenih badema, prosijanog brašna, karamela i snijega napravite  smjesu za tortu, stavite u namazani i obloženi oblik za torte i pecite polagano. Kad je torta pečena, izrežite na tri lista, nadjenite kremom i glazurom od kave, te ukrasite bombonima.

Krema: žumanjci, kava i brašno tuku se na vatri dok smjesa ne zavri. Kad se smjesa ohladi, doda se samljeveni karamel i stavi u pjenasto izmiješani maslac.

Krema:  skuhati kavu, tući na pari žumanjka, kavu, šećer i brašno, ohladiti, miješati maslac, umiješati kremu, dodati karamel.

Prosjek: 4 (+200)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)