Grilaž-torta

recepti_bez_slike
8 žumanjka 10 dkg šećera 10 dkg badema 8 dkg brašna karamel 8 bjelanjka (snijeg) 25 dkg šećera za karamel Krema: 20 dkg maslaca 10 dkg šećera 5 žumanaca dl crne kave dkg brašna polovica karamela Postupak pripreme Najprije napravite karamel tako da šećer miješate u kotliću dok ne postane prozirna žuta tekućina, koju izlijete na tanjur namazan maslacem. Kad se karamel ohladi, sameljite ga, pa polovicu stavite u biskvit-smjesu, a polovicu u kremu. Od žumanjka, šećera, samljevenih badema, prosijanog brašna, karamela i snijega napravite smjesu za tortu, stavite u namazani i obloženi oblik za torte i pecite polagano. Kad je torta pečena, izrežite ju na tri lista, nadjenite kremom i prelijte glazurom od kave, a ukrasite bombonima. Krema: žumanjke, kavu i brašno tucite na vatri dok smjesa ne zavrije. Kad se smjesa ohladi, dodajte samljeveni karamel i stavite u pjenasto izmiješani maslac. Krema: skuhati kavu,  tući na pari žumanjak, kavu, šećer i brašno, ohladiti, miješati maslac,  umiješati kremu,  dodati karamel. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+457)

Sastojci

  • 8 žumanjka
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg badema
  • 8 dkg brašna
  • karamel
  • 8 bjelanjka (snijeg)
  • 25 dkg šećera za karamel

Krema:

  • 20 dkg maslaca
  • 10 dkg šećera
  • 5 žumanaca
  • dl crne kave
  • dkg brašna
  • polovica karamela

Postupak pripreme

Najprije napravite karamel tako da šećer miješate u kotliću dok ne postane prozirna žuta tekućina, koju izlijete na tanjur namazan maslacem. Kad se karamel ohladi, sameljite ga, pa polovicu stavite u biskvit-smjesu, a polovicu u kremu. Od žumanjka, šećera, samljevenih badema, prosijanog brašna, karamela i snijega napravite smjesu za tortu, stavite u namazani i obloženi oblik za torte i pecite polagano. Kad je torta pečena, izrežite ju na tri lista, nadjenite kremom i prelijte glazurom od kave, a ukrasite bombonima.

Krema: žumanjke, kavu i brašno tucite na vatri dok smjesa ne zavrije. Kad se smjesa ohladi, dodajte samljeveni karamel i stavite u pjenasto izmiješani maslac.

Krema: skuhati kavu,  tući na pari žumanjak, kavu, šećer i brašno, ohladiti, miješati maslac,  umiješati kremu,  dodati karamel.

Prosjek: 4 (+457)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)