Glazura od čokolade ili umak-čokolada

Autor: loveme   (palac x 458) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
8 dkg čokolade 4 do 5 biljne masti Postupak pripreme Biljna mast se otopi, i u nju se stavi izdrobijena čokolada i miješa na slaboj vatri dok ne zavrije. Zatim maknite s vatre i miješajte  tako dugo dok ne postane gusta Glazura za dizano tijesto i medenjake Šećemi prah prosijte i dodajte toliko vruće vode da postane gusta kaša. Čim se šećer otopi, što biva nakon nekoliko minuta, glazura se može upotrijebiti. Kist se umoči u šećer i premaže dizano tijesto, ili medenjaci dok su još topli. Važno je da se ne prelazi kistom više puta po jednom mjestu, jer šećer izgubi sjaj. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+976)

Sastojci

  • 8 dkg čokolade
  • 4 do 5 biljne masti

Postupak pripreme

Biljna mast se otopi, i u nju se stavi izdrobijena čokolada i miješa na slaboj vatri dok ne zavrije. Zatim maknite s vatre i miješajte  tako dugo dok ne postane gusta

Glazura za dizano tijesto i medenjake

Šećemi prah prosijte i dodajte toliko vruće vode da postane gusta kaša. Čim se šećer otopi, što biva nakon nekoliko minuta, glazura se može upotrijebiti. Kist se umoči u šećer i premaže dizano tijesto, ili medenjaci dok su još topli. Važno je da se ne prelazi kistom više puta po jednom mjestu, jer šećer izgubi sjaj.

Prosjek: 4 (+976)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)