Gibanica

Evo jednog starog recepta za gibanice
Tijesto:
- 50 dkg crnog brašna
- 3 dcl mlake vode
- 2 dkg kvasa i 0.5 dcl vode
- malo soli
Nadjev:
- 30 dkg sira
- 20 dkg pirea od krumpira
- 20 dkg zrele kuhane bundeve
- 2 jaja
- 3 žlice vrhnja
- soli prema potrebi
Priprema:
Umijesiti tijesto i staviti na toplo da se digne. Nakon toga još jedanput tijesto promijesiti , te izvaljati.
U ohlađeni pire od krumpira staviti jaja, sir, vrhnje, kuhane bundeve i sol po potrebi.
Sve skupa dobro promiješati i staviti na razvučena tijesto, saviti, staviti u namašćeni lim i staviti peći.







Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...