Fritule od jogurta

2 jaja 80 g šećera 200 g 20% kiselog vrhnja 1/2 jogurta 350 g brašna 1 žličica ribane limunove korice 2 žličice praška za pecivo 1 mala žličica cimeta malo soli 1 veća sitno naribana jabuka 1/2 dcl ruma 80 g suhih grožđica ulje za prženje šećer u prahu za posipanje Postupak : Jaja i šećer dobro izmutite pjenjačom, pa mješanjem dodajte kisrlo vrhnje i jogurt. Jabuke ogulite, pa ih sitno naribajte i umiješajte u smjesu skupa s grožđicama i rumom. Posebno izmješajte suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, cimet, malo soli i naribanu koricu limuna. Mješajući suhe sastojke dodajte smjesi s jajima i vrhnjem. U manjoj i dubljoj tavici zagrijte ulje (ulja treba biti obilato). Žlicom otkidajte po malo smjese i pržite fritule u dubokom ulju. Najčešće se okrenu same, ako ne okrenite ih i pržite i s druge strane dok ne dobiju lijepu zlatno rumenu boju. Žlicu iza svake ture prženja uronite u vruće ulje ili vrelu vodu kako vam se uz nju nebi ljepilo tijesto. Vadite ih rešetkastom žlicom kako bi se što bolje ocijedile i stavljajte u dublju posudu i na kuhinjski papir. Gotove fritule pospite šećerom u prahu, poslužite tople. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3)
Fritule su tipičan specijalitet iz Dalmacije, posebno sa dalmatinskih otoka, Kvarnera i primorja. Okus im je sasvim jedinstven, one su poput malih aromatičnih i posebno mirisnih krafnica oplemenjenih grožđicama, jabukama i cimetom. Odličan su desert nakon laganog ručka ili večere.
Fritule od jogurta

Potrebno:

  • 2 jaja
  • 80 g šećera
  • 200 g 20% kiselog vrhnja
  • 1/2 jogurta
  • 350 g brašna
  • 1 žličica ribane limunove korice
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 mala žličica cimeta
  • malo soli
  • 1 veća sitno naribana jabuka
  • 1/2 dcl ruma
  • 80 g suhih grožđica
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu za posipanje

Postupak :

  1. Jaja i šećer dobro izmutite pjenjačom, pa mješanjem dodajte kisrlo vrhnje i jogurt. Jabuke ogulite, pa ih sitno naribajte i umiješajte u smjesu skupa s grožđicama i rumom. Posebno izmješajte suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, cimet, malo soli i naribanu koricu limuna. Mješajući suhe sastojke dodajte smjesi s jajima i vrhnjem.
  2. U manjoj i dubljoj tavici zagrijte ulje (ulja treba biti obilato). Žlicom otkidajte po malo smjese i pržite fritule u dubokom ulju. Najčešće se okrenu same, ako ne okrenite ih i pržite i s druge strane dok ne dobiju lijepu zlatno rumenu boju. Žlicu iza svake ture prženja uronite u vruće ulje ili vrelu vodu kako vam se uz nju nebi ljepilo tijesto. Vadite ih rešetkastom žlicom kako bi se što bolje ocijedile i stavljajte u dublju posudu i na kuhinjski papir.
  3. Gotove fritule pospite šećerom u prahu, poslužite tople.
Prosjek: 4.3 (+3)
Link izvora / potpis autora: http://coolrecepti.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Iv Modni Dodaci's

Da, ovo jednostavno jelo obično se spravlja u Dalmaciji, Istri i Primorju za blagdane ili nedjeljom..Dodatkom jogurta nemam šta drugo reći nego da ova odlična slastica ima još bolji okus, mekoću