Svetojelenske friti

Autor: tatjana   (palac x 20450) |moji recepti

2
6 dcl mlakog mlijeko 1 kom friškog kvasa 2 žlice šećera 1 dcl ulja 2 kom jaja 1 kom vanilin šećer šećer u prahu za posipanje 1 dcl bijelog vina 1 žličica sol naribana limunova korica naribana narančina korica 10 dkg grožđice 1 kg brašno - glatko 1 l ulja za prženje Priprema Kvas i šećer smiješati zajedno i pustiti da se digne. Sve sastojke zajedno izmješati, dobro izraditi sa rukom ili kuhačom, pustiti da se diže na toplome. U tu smjesu dodati i suhe grožđice i jednu žlicu rakije (lozovače) ili ruma. Kada se tjesto diglo, stavljaju se sa žlicom žličnjaci od tijesta u vruće ulje, prže svijetlo žuto i odmah pošećere. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Velika je šnasa da će svaka obitelj s mora imati neki svoj recept za fritule.
Recepti HR - 1 - slika

Ove fritule nalaze se na popisu 29 certificiranih autohtonih recepata grada Crikvenice, pa preporučujemo da isprobate.

Sastojci

  • 6 dcl mlakog mlijeko
  • 1 kom friškog kvasa
  • 2 žlice šećera
  • 1 dcl ulja
  • 2 kom jaja
  • 1 kom vanilin šećer
  • šećer u prahu za posipanje
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1 žličica sol
  • naribana limunova korica
  • naribana narančina korica
  • 10 dkg grožđice
  • 1 kg brašno - glatko
  • 1 l ulja za prženje

Priprema

Kvas i šećer smiješati zajedno i pustiti da se digne. Sve sastojke zajedno izmješati, dobro izraditi sa rukom ili kuhačom, pustiti da se diže na toplome. U tu smjesu dodati i suhe grožđice i jednu žlicu rakije (lozovače) ili ruma. Kada se tjesto diglo, stavljaju se sa žlicom žličnjaci od tijesta u vruće ulje, prže svijetlo žuto i odmah pošećere.

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika debeljuca's

ja radim gotovo na isti način, samo ne stavljam vino

2
Slika korisnika MARINA's

ISPROBAT ĆU JEDAN OD RECEPATA ZA FRITULE.

MARINA