Svetojelenske friti
Velika je šnasa da će svaka obitelj s mora imati neki svoj recept za fritule.
Ove fritule nalaze se na popisu 29 certificiranih autohtonih recepata grada Crikvenice, pa preporučujemo da isprobate.
Sastojci
- 6 dcl mlakog mlijeko
- 1 kom friškog kvasa
- 2 žlice šećera
- 1 dcl ulja
- 2 kom jaja
- 1 kom vanilin šećer
- šećer u prahu za posipanje
- 1 dcl bijelog vina
- 1 žličica sol
- naribana limunova korica
- naribana narančina korica
- 10 dkg grožđice
- 1 kg brašno - glatko
- 1 l ulja za prženje
Priprema
Kvas i šećer smiješati zajedno i pustiti da se digne. Sve sastojke zajedno izmješati, dobro izraditi sa rukom ili kuhačom, pustiti da se diže na toplome. U tu smjesu dodati i suhe grožđice i jednu žlicu rakije (lozovače) ili ruma. Kada se tjesto diglo, stavljaju se sa žlicom žličnjaci od tijesta u vruće ulje, prže svijetlo žuto i odmah pošećere.
- Vrijeme pripreme: 2 sata
- Vaše oznake (tagovi): crikvenica / fašnik / fritule / Kuharica za svečane prigode
- Sastojci: brašno / grožđice / jaja / limunova korica / mlijeko / narančina korica / šećer / vanilin šećer
ja radim gotovo na isti način, samo ne stavljam vino
ISPROBAT ĆU JEDAN OD RECEPATA ZA FRITULE.
MARINA