Čupava kata

sastojci:
Tijesto
- 55 dag oštrog brašna
- 78 dag šećera
- 25 dag margarina
- 3 žlice vrhnja
- 3 žumanjka
- 1 prašak za pecivo
Nadjev
- 1,5 kg jabuka
- 30 dag šećera
- 2 dag maslaca
- 1 žličica cimeta
priprema:
Jabuke ogulite, naribajte i propirjajte na maslacu, dodajte šećer i cimet. Zamijesite glatko tijesto od svih sastojaka i podijelite na dva dijela. Jedan dio stavite u duboko zamrzavanje, a drugi dio razvaljajte i stavite u lim 35 - 38 cm. Na tijesto ravnomjerno rasporedite nadjev, gore naribajte tijesto koje se malo stvrdnulo u zamrzivaču. Pecite oko 35 min. na 200 C.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): nadjev od jabuke
- Sastojci: vrhnje / šećer / prašak za pecivo / maslac / margarin / jaja / jabuke / cimet / brašno







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...