Čupava kata
sastojci:
Tijesto
- 55 dag oštrog brašna
- 78 dag šećera
- 25 dag margarina
- 3 žlice vrhnja
- 3 žumanjka
- 1 prašak za pecivo
Nadjev
- 1,5 kg jabuka
- 30 dag šećera
- 2 dag maslaca
- 1 žličica cimeta
priprema:
Jabuke ogulite, naribajte i propirjajte na maslacu, dodajte šećer i cimet. Zamijesite glatko tijesto od svih sastojaka i podijelite na dva dijela. Jedan dio stavite u duboko zamrzavanje, a drugi dio razvaljajte i stavite u lim 35 - 38 cm. Na tijesto ravnomjerno rasporedite nadjev, gore naribajte tijesto koje se malo stvrdnulo u zamrzivaču. Pecite oko 35 min. na 200 C.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): nadjev od jabuke
- Sastojci: vrhnje / šećer / prašak za pecivo / maslac / margarin / jaja / jabuke / cimet / brašno