Čupava kata

recepti_bez_slike
Tijesto  55 dag oštrog brašna  78 dag šećera  25 dag margarina  3 žlice vrhnja  3 žumanjka  1 prašak za pecivo  Nadjev  1,5 kg jabuka  30 dag šećera  2 dag maslaca  1 žličica cimeta  priprema: Jabuke ogulite, naribajte i propirjajte na maslacu, dodajte šećer i cimet. Zamijesite glatko tijesto od svih sastojaka i podijelite na dva dijela. Jedan dio stavite u duboko zamrzavanje, a drugi dio razvaljajte i stavite u lim 35 - 38 cm. Na tijesto ravnomjerno rasporedite nadjev, gore naribajte tijesto koje se malo stvrdnulo u zamrzivaču. Pecite oko 35 min. na 200 C.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

sastojci:

Tijesto 

  • 55 dag oštrog brašna 
  • 78 dag šećera 
  • 25 dag margarina 
  • 3 žlice vrhnja 
  • 3 žumanjka 
  • 1 prašak za pecivo 

Nadjev 

  • 1,5 kg jabuka 
  • 30 dag šećera 
  • 2 dag maslaca 
  • 1 žličica cimeta 

priprema:

Jabuke ogulite, naribajte i propirjajte na maslacu, dodajte šećer i cimet. Zamijesite glatko tijesto od svih sastojaka i podijelite na dva dijela. Jedan dio stavite u duboko zamrzavanje, a drugi dio razvaljajte i stavite u lim 35 - 38 cm. Na tijesto ravnomjerno rasporedite nadjev, gore naribajte tijesto koje se malo stvrdnulo u zamrzivaču. Pecite oko 35 min. na 200 C. 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)