Crnogorski odresci

Autor: margareta   (palac x 11270) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
60 dag telećih odrezaka 2 dl mlijeka sol ulje 10 dag mrvica 30 dag cvjetače 25 dag kajmaka 10 dag brašna 3 jaja Priprema: Narežite meso na komade, istucite ih batićem. Dodajte sol, namaćite kajmakom, savijte u rolice. Povaljajte u brašno, jaje ( tučeno) i mrvice ispržite na vrućem ulju. Skuhajte cvjetaču, razdijelite. Umješajte u mlijeko ostatak jaja, dodajte kajmak, promiješajte i prelijte preko cvjetače koju ćete neposredno prije toga složiti u vatrostalnu posudu i prelivenu zapeći u pećnici. Možete uz odreske i cvjetaču servirati kriške limuna.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+630)

Sastojci:

  • 60 dag telećih odrezaka
  • 2 dl mlijeka
  • sol
  • ulje
  • 10 dag mrvica
  • 30 dag cvjetače
  • 25 dag kajmaka
  • 10 dag brašna
  • 3 jaja

Priprema:

Narežite meso na komade, istucite ih batićem. Dodajte sol, namaćite kajmakom, savijte u rolice. Povaljajte u brašno, jaje ( tučeno) i mrvice ispržite na vrućem ulju. Skuhajte cvjetaču, razdijelite. Umješajte u mlijeko ostatak jaja, dodajte kajmak, promiješajte i prelijte preko cvjetače koju ćete neposredno prije toga složiti u vatrostalnu posudu i prelivenu zapeći u pećnici. Možete uz odreske i cvjetaču servirati kriške limuna. 
Prosjek: 4 (+630)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

I ovo trebate pogledati:

Rolice punjenje gljivama s preljevom od umaka od gorgonzole i... Pire krumpir s umakom od špinata - PROČITAJTE Trogirska juha od cvjetace / kaula / karfiola - PROČITAJTE Damski kapric (kolač s ribizlom) - PROČITAJTE Kolač s orasima i jabukama - PROČITAJTE