Crnogorski odresci

recepti_bez_slike
60 dag telećih odrezaka 2 dl mlijeka sol ulje 10 dag mrvica 30 dag cvjetače 25 dag kajmaka 10 dag brašna 3 jaja Priprema: Narežite meso na komade, istucite ih batićem. Dodajte sol, namaćite kajmakom, savijte u rolice. Povaljajte u brašno, jaje ( tučeno) i mrvice ispržite na vrućem ulju. Skuhajte cvjetaču, razdijelite. Umješajte u mlijeko ostatak jaja, dodajte kajmak, promiješajte i prelijte preko cvjetače koju ćete neposredno prije toga složiti u vatrostalnu posudu i prelivenu zapeći u pećnici. Možete uz odreske i cvjetaču servirati kriške limuna.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+630)

Sastojci:

  • 60 dag telećih odrezaka
  • 2 dl mlijeka
  • sol
  • ulje
  • 10 dag mrvica
  • 30 dag cvjetače
  • 25 dag kajmaka
  • 10 dag brašna
  • 3 jaja

Priprema:

Narežite meso na komade, istucite ih batićem. Dodajte sol, namaćite kajmakom, savijte u rolice. Povaljajte u brašno, jaje ( tučeno) i mrvice ispržite na vrućem ulju. Skuhajte cvjetaču, razdijelite. Umješajte u mlijeko ostatak jaja, dodajte kajmak, promiješajte i prelijte preko cvjetače koju ćete neposredno prije toga složiti u vatrostalnu posudu i prelivenu zapeći u pećnici. Možete uz odreske i cvjetaču servirati kriške limuna. 
Prosjek: 4 (+630)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)