Čokoladni orahovi poljupci

recepti_bez_slike
4 bjelanca 20 dag mljevenih oraha Glazura 4 dag čokolade za kuhanje 2 žlice mlijeka 2 žlice margarina 1 žličica maraskina Priprema: Od bjelanaca najprije stucite snijeg bez šećera, zatim dodavajte žlicu šećera i snijeg stalno tucite. Na kraju dodajte mljevene orahe, pa snijeg istucite do kraja. U suhi lim stavite pergament-papir, namažite ga masnoćom, pa žlicom ili štrcaljkom napravite male poljupce (pusle). Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i više sušite nego što ih pečete na slaboj temperaturi oko 1 sat, da se snijeg posve stvrdne, ali pazite da ostanu bijeli. Vrata pećnice prilikom pečenja treba malo otvoriti. Pečene poljupce posve ohladite a zatim ih do polovice umočite u mlaku čokoladnu glazuru i stavljajte na aluminijsku foliju da se glazura osuši. Glazura: Na laganoj vatri otopite natrganu čokoladu s mlijekom, zatim skinite s vatre, umiješajte margarin i maraskino i sve zajedno izmiješajte u jednoličnu glatku smjesu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+241)
Slatki kao poljupci ili kao čokolada. Ovaj recept sam probala kod prijateljice i od tada ga cesto spremam i u našem domu.

Sastojci:

  • 4 bjelanca
  • 20 dag mljevenih oraha

Glazura

  • 4 dag čokolade za kuhanje
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žlice margarina
  • 1 žličica maraskina

Priprema:

Od bjelanaca najprije stucite snijeg bez šećera, zatim dodavajte žlicu šećera i snijeg stalno tucite. Na kraju dodajte mljevene orahe, pa snijeg istucite do kraja. U suhi lim stavite pergament-papir, namažite ga masnoćom, pa žlicom ili štrcaljkom napravite male poljupce (pusle). Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i više sušite nego što ih pečete na slaboj temperaturi oko 1 sat, da se snijeg posve stvrdne, ali pazite da ostanu bijeli. Vrata pećnice prilikom pečenja treba malo otvoriti. Pečene poljupce posve ohladite a zatim ih do polovice umočite u mlaku čokoladnu glazuru i stavljajte na aluminijsku foliju da se glazura osuši.

Glazura: Na laganoj vatri otopite natrganu čokoladu s mlijekom, zatim skinite s vatre, umiješajte margarin i maraskino i sve zajedno izmiješajte u jednoličnu glatku smjesu.

Prosjek: 5 (+241)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika fetiva's

POZDRAV!NE PIŠE KOLIKO ŠEĆERA,I NA KOJOJ TEMPERATURI IH SUŠITI?INAĆE RECEPT JE JEDNOSTAVAN I DOBAR