Čokoladne krem-kocke

recepti_bez_slike
6 jaja 7 žlica šećera 1 prašak za puding okusa čokolade 1/2 praška za pecivo   Preljev 8 žlica šećera 1 naranča   Nadjev 1 prašak za puding okusa vanilije 25 dag maslaca 15 dag šećera u prahu 4 dl mlijeka   Glazura 10 dag čokolade za kuhanje 2 žlice maslaca 1 žlica marmelade od šipka   Priprema: Žumanca i šećer miješajte dok ne dobijete gustu, svijetlu i pjenastu smjesu, dodavajte postupno snijeg od bjelanca i prašak za puding pomiješajte s praškom za pecivo. Sve lagano izmiješajte u jednoličnu smjesu. Zatim ulijte u lim prethodno namašćen i posut brašnom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 25 minuta. Topli biskvit prelijte ohlađenim sirupom, koji ste skuhali od šećera i 2 dl vode te umiješali narančin sok. Kada se biskvit ohladi premažite ga nadjevom i prelijte mlakom glazurom. Nadjev: Skuhajte puding prema uputi na vrećici i ohladite, a zatim postupno dodavajte pjenasto napravljen maslac i šećer u prahu i sve izmiješajte u jednoličnu smjesu. Glazura: Na laganoj vatri otopite natrganu čokoladu, zatim dodajte maslac i marmeladu i izmiješajte u glatku smjesu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+485)

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 7 žlica šećera
  • 1 prašak za puding okusa čokolade
  • 1/2 praška za pecivo

 

Preljev

  • 8 žlica šećera
  • 1 naranča

 

Nadjev

  • 1 prašak za puding okusa vanilije
  • 25 dag maslaca
  • 15 dag šećera u prahu
  • 4 dl mlijeka

 

Glazura

  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica marmelade od šipka

 

Priprema:

Žumanca i šećer miješajte dok ne dobijete gustu, svijetlu i pjenastu smjesu, dodavajte postupno snijeg od bjelanca i prašak za puding pomiješajte s praškom za pecivo. Sve lagano izmiješajte u jednoličnu smjesu. Zatim ulijte u lim prethodno namašćen i posut brašnom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 25 minuta. Topli biskvit prelijte ohlađenim sirupom, koji ste skuhali od šećera i 2 dl vode te umiješali narančin sok. Kada se biskvit ohladi premažite ga nadjevom i prelijte mlakom glazurom.

Nadjev: Skuhajte puding prema uputi na vrećici i ohladite, a zatim postupno dodavajte pjenasto napravljen maslac i šećer u prahu i sve izmiješajte u jednoličnu smjesu.

Glazura: Na laganoj vatri otopite natrganu čokoladu, zatim dodajte maslac i marmeladu i izmiješajte u glatku smjesu.

Prosjek: 4 (+485)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)