Casatta

Autor: loveme   (palac x 220) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
25 dkg maslaca 25 dkg šećera u prahu 8 dkg čokolade 1 cijelo jaje Sok Sok i korica od limuna 30 dkg Albert-keksa 20 dkg crvenih žele-bombona 10 dkg grožđica malo ruma Postupak pripreme Izmiješajte pjesnasto maslac, zatim u njega umiješajte šećer, jedno cijelo jaje i izribanu čokoladu. U smjesu dodajte sok i usitnjenu korica od limuna, malo ruma, pa sve još dobro izmiješajte. U tu smjesu umiješajte i samljevene kekse, izrezane bombone i grožđice. Umjesto keksa možete ispeći i biskvit-smjesu od 4 jaja, koja se hladna izrežu  na male kocke i umiješaju u kremu. Masni papir pospite  šećerom, pa se na njega stavi smjesa koju oblikujte u dva duguljasta hljepčića. Stavite na stakleni ili porculanski duguljasti podložak, na kojem i servirajte. Kolač ostavite na hladnom, pa kad je smjesa čvrsta, prelijte glazurom od čokolade. Kolač  režite na ploške kod serviranja. Uz ovaj kolač možete e servirati i tučeno slatko vrhnje. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+892)

Sastojci

  • 25 dkg maslaca
  • 25 dkg šećera u prahu
  • 8 dkg čokolade
  • 1 cijelo jaje
  • Sok
  • Sok i korica od limuna
  • 30 dkg Albert-keksa
  • 20 dkg crvenih žele-bombona
  • 10 dkg grožđica
  • malo ruma

Postupak pripreme

Izmiješajte pjesnasto maslac, zatim u njega umiješajte šećer, jedno cijelo jaje i izribanu čokoladu. U smjesu dodajte sok i usitnjenu korica od limuna, malo ruma, pa sve još dobro izmiješajte. U tu smjesu umiješajte i samljevene kekse, izrezane bombone i grožđice. Umjesto keksa možete ispeći i biskvit-smjesu od 4 jaja, koja se hladna izrežu  na male kocke i umiješaju u kremu. Masni papir pospite  šećerom, pa se na njega stavi smjesa koju oblikujte u dva duguljasta hljepčića. Stavite na stakleni ili porculanski duguljasti podložak, na kojem i servirajte. Kolač ostavite na hladnom, pa kad je smjesa čvrsta, prelijte glazurom od čokolade. Kolač  režite na ploške kod serviranja. Uz ovaj kolač možete e servirati i tučeno slatko vrhnje.

Prosjek: 5 (+892)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika pinky's

kad sam trazila recept za cassatu naišla sam na dosta različitih, ali ovaj mi je nekako najbliži po ukusu.
Sviđa mi se što je zbog toga što nema zagrijavanja stana i kuhinje od pećnice pogodan za vruće ljetne dane i što se uz malo mašte može kombinirati sa vašim najdražim sastojcima. Ja sam ga ćak stavila u škrinju pola sata prije posluživanja da se fino rashladi.