Carski drobljenac (šmarn)

Evo jednog starog recepta za šmarn
SASTOJCI
- 5 jaja
- 8 dag šećera
- 25 dag brašna
- 2 dl mlijeka
- 6 dag maslaca
- korica od pola limuna
- sol
- 10 dag grožđica
- 6 dag ulja za pečenje
PRIPREMA
Žumanjke i šećer tucite dok se ne zapjene, pa naizmjence dodavajte brašno, mlijeko, rastopljeni maslac, sol i limunovu koricu, a na kraju čvrsto tučen bjelanjak i grožđice. Tijesto izlijte na vruće ulje u lim za pečenje, pa kratko zapecite na štednjaku, a zatim stavite u pećnicu na temperaturu od 220°C i pecite oko 20 minuta. Pečeni drobljenac rastrgajte pomoću vilice na komadiće. Gotov drobljenac posipajte šećerom i poslužite uz kompot ili pire od jabuka.







Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Ovo sam jela kao dijete u Zagrebu, ali mama je zaboravila kako se pravi, sad idem odma u kuhinju,jer vec mjesecima imam zelju za smarnom . Hvala