Carski drobljenac (šmarn)

recepti_bez_slike
5 jaja 8 dag šećera 25 dag brašna 2 dl mlijeka 6 dag maslaca korica od pola limuna sol 10 dag grožđica 6 dag ulja za pečenje PRIPREMA Žumanjke i šećer tucite dok se ne zapjene, pa naizmjence dodavajte brašno, mlijeko, rastopljeni maslac, sol i limunovu koricu, a na kraju čvrsto tučen bjelanjak i grožđice. Tijesto izlijte na vruće ulje u lim za pečenje, pa kratko zapecite na štednjaku, a zatim stavite u pećnicu na temperaturu od 220°C i pecite oko 20 minuta. Pečeni drobljenac rastrgajte pomoću vilice na komadiće. Gotov drobljenac posipajte šećerom i poslužite uz kompot ili pire od jabuka.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+904)
Evo jednog starog recepta za šmarn

SASTOJCI

  • 5 jaja
  • 8 dag šećera
  • 25 dag brašna
  • 2 dl mlijeka
  • 6 dag maslaca
  • korica od pola limuna
  • sol
  • 10 dag grožđica
  • 6 dag ulja za pečenje

PRIPREMA

Žumanjke i šećer tucite dok se ne zapjene, pa naizmjence dodavajte brašno, mlijeko, rastopljeni maslac, sol i limunovu koricu, a na kraju čvrsto tučen bjelanjak i grožđice. Tijesto izlijte na vruće ulje u lim za pečenje, pa kratko zapecite na štednjaku, a zatim stavite u pećnicu na temperaturu od 220°C i pecite oko 20 minuta. Pečeni drobljenac rastrgajte pomoću vilice na komadiće. Gotov drobljenac posipajte šećerom i poslužite uz kompot ili pire od jabuka.  

Prosjek: 5 (+904)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Radmila Bijelovic Ex Simonovic's

Ovo sam jela kao dijete u Zagrebu, ali mama je zaboravila kako se pravi, sad idem odma u kuhinju,jer vec mjesecima imam zelju za smarnom . Hvala